Pokémon-pelit ovat nuorempien pelaajien suosikkeja – vaan kumpi sopii pukinkonttiin, Let’s Go vai Sword/Shield?

Pokémon-pelit ovat vakiinnuttaneet asemansa myös suomalaisten Nintendo-käyttäjien suosikkipeleinä. Erityisesti perheen pienimmät riemuitsevat mahdollisuudesta päästä pyydystämään uusia Pokémoneja, mutta mikä pelikaupan vaihtoehdoista on lapselle sopivin?

17.12.2020

Nintendo Switchille kaupataan tänä vuonna kahta eri Pokémon-peliä – tai neljää, katsantokannasta riippuen. Markettien pelihyllyistä löytyy ensinnäkin vuonna 2018 julkaistua Pokémon: Let’s Go -peliä, josta on olemassa kaksi eri versiota: Let’s Go Pikachu ja Let’s Go Eevee. Nämä ovat käytännössä sama peli, mutta eri versioiden sisältämät Pokémon-valikoimat eroavat hieman toisistaan. Erot on listattu esimerkiksi tähän Polygonin artikkeliin.

Uudemmat vaihtoehdot ovat vuonna 2019 ilmestyneet Pokémon Sword ja Pokémon Shield. Kuten Let’s Go -pelit, nämäkin eroavat toisistaan lähinnä sisältämiensä Pokémonien kautta.

Sekä Let’s Go -peleissä että Sword/Shieldissä seikkaillaan Pokémon-olentojen kansoittamassa fantasiamaailmassa, jossa nuori kouluttaja pyydystää uusia Pokémoneja valikoimiinsa, päivittää näitä vahvemmiksi ja kilpailee lemmikkiensä taistelutaidoilla muita kouluttajia vastaan. Pelien tarinat ovat nuoremmille suunnattujen pelien tapaan melko yksinkertaisia ja turvallisia.

Myös molempien pelien visuaalinen anti on hyvin samankaltainen: pelit näyttävät vahvasti television Pokémon-animaatiosarjoilta. Englannin kielen taito tulee kummassakin pelissä tarpeeseen, tai ainakin tarvitaan joku kääntämään pelihahmojen dialogia pelaajalle.

Suurin ero pelien välillä piileekin niiden pelimekaniikassa. Let’s Go -pelit ovat yksinkertaisempia ja helpompia oppia, kun Sword ja Shield sisältävät hieman monimutkaisempia vaihtoehtoja Pokémonien väliseen taisteluun ja niiden pyydystämiseen.

Let’s Go -pelit ovat myös tavattoman helppoja, eikä nuorinkaan pelaaja törmänne niissä liian vaikeisiin vastuksiin. Sword ja Shield eivät nekään valtavaa haastetta tarjoa, mutta vaativat hieman enemmän taktiikkaa. Pelkästään tämän piirteen johdosta voi Let’s Go -pelejä suositella perheen pienimmille, ja varttuneemmat löytänevät enemmän sisältöä Swordista tai Shieldistä.

Molemmat pelit ovat joka tapauksessa laadukkaita julkaisuja, eikä varsinaisesti väärää vaihtoehtoa ole, mikäli Pokémon-aihepiiri kiinnostaa.

Saku Schildt

Lisää luettavaa