Pokémon GO kukoisti hetken ja lakastui jo – Pelaajaluvut romahtivat

24.08.2016

Kun Pokémon GO ilmestyi, puhuttiin siitä joka puolella – myös Tiltin verkkouutisissa. Nyt tämä trendi on kuitenkin lähtenyt ehkäpä hieman yllättävänkin jyrkkään laskuun.

Peli rikkoi lukuisia App Store -ennätyksiä olemalla ladatumpi peli kuin esimerkiksi Candy Crush, ja käyttäjät jopa käyttivät keskimäärin enemmän aikaa niin sanottujen poksujen kanssa kuin esimerkiksi Facebookin ja Snapchatin kanssa.

Miljoonat pelaajat ympäri maailman pelaavat edelleen Pokémon GO’ta, mutta suuria määriä ropisee sen parista pois päivittäin. Pelin raportoidaan menettäneen elokuun aikana peräti 15 miljoonaa aktiivista käyttäjää, mikä on ilmeisesti lähes puolet pelin käyttäjistä. 45 miljoonasta on siis tultu alas 30 miljoonaan yhden kuukauden sisällä. Yhtenä syynä pidetään Nianticin päivitystä, joka poisti kolmiportaisen Pokémonien jäljityssysteemin, mikä puolestaan teki pelistä paljon vaikeamman ja samalla vähemmän hauskan pelata.

Olihan se toisaalta arvattavissa, että mikään, mikä lähtee näin vahvasti liikkeelle, ei voisi kestää kovin kauan. Kasuaalipelaajiin keskittyvän pelin ongelmana on, että kasuaalipelaajat eivät tavallisesti kiinnostu pitkiksi ajoiksi kerrallaan.

Lisää luettavaa