PewDiePie iskee takaisin – ”Perinteiset mediat eivät pidä nettijulkkiksista, koska ne pelkäävät meitä!”

YouTube-tähti ampuu takaisin natsisyytöksiin.

Internetin tunnetuin ruotsalainen, Felix PewDiePieKjellberg, on ollut myrskyn silmässä siitä lähtien, kun Disney katkaisi välinsä ja YouTubekin perui PewDiePien ohjelman toisen tuotantokauden. Kierre lähti Wall Street Journalin kirjoittamasta artikkelista, missä kritisoitiin PewDiePien tekemiä natsivitsejä. Tämän lisäksi alkuperäisessä artikkelissa nostettiin esille PewDiePien kuukausi sitten julkaisema video, missä hän esitteli Fiverr.com -sivustoa, mistä ihmiset voivat ostaa viidellä dollarilla lähes mitä tahansa sisältöä. Erityisesti kohua herätti PewDiePien pyytämä video, missä tämä pyysi kahta intialaiskoomikkoa tekemään videon, jossa nämä esittelevät kylttiä, missä pyydetään kuolemaa kaikille juutalaisille.

Vitsihän PewDiePien alkuperäisessä videossa piili siinä, ettei hän koskaan kuvitellut saavansa tilaamaansa videota, mikä näkyy selkeästi miehen omasta reaktiosta.

Nyt PewDiePie vastaa saamaansa kritiikkiin alla olevalla videolla.

PewDiePie aloittaa kertomalla, että hänen mielestään perinteiset mediat eivät juuri pidä internet-persoonista, koska perinteiset mediat näkevät nettijulkkikset uhkana omalle näkyvyydelleen, eivätkä ne välttämättä ymmärrä mistä internet-julkimoiden maineessa on kyse. Hän aloittaa perustelunsa kertomalla hänen omasta ensikosketuksestaan median kanssa, joka tapahtui Varietyn jutussa syyskuussa 2013. Variety oli otsikoinut juttunsa kutakuinkin seuraavasti: ”Mikäli PewDiePie on YouTuben ykköstalentti, olemme kaikki hukassa”.

Sen jälkeen PewDiePie muistelee ensimmäistä antamaansa haastattelua, jonka hän sattumalta antoi Wall Street Journalille. Hän halusi tuoda kyseisessä jutussa esille oman tarinansa yksinyrittäjästä, joka onnistuu tekemään miellyttävästä harrrastuksesta itselleen valtavan bisneksen, mutta PewDiePien mukaan juttu käsitteli lähinnä rahaa, otsikosta lähtien. PewDiePie selittää, että asia harmittaa häntä lähinnä siksi, että hän kerää vuosittain miljoonia dollareita hyväntekeväisyyteen, mutta tästä puolesta mediat kertovat harvoin.

PewDiePien kokemuksen mukaan mediat vääristelevät ihmisten sanomisia edistääkseen omaa agendaansa ja kun hän yrittää taistella syytöksiä vastaan, niin media antaa tuplaten takaisin. PewDiePie muistuttaa myös, että hän on yksinään taistelemassa tuulimyllyjä vastaan ja siksi hän yrittääkin taistella näitä syytöksiä vastaan huumorin keinoin, sillä muutakaan hänellä ei omien sanojensa mukaan ole.

Hän myönsi menneensä huumorinsa kanssa liian pitkälle ostaessaan Fiverrista videon, jossa olisi mukana tuo juutalaisvastainen viesti. Yleisön reaktio oli kuitenkin PewDiePien mukaan kaksijakoinen: ”Moni rakasti sitä videota ja moni ei tykännyt siitä. Minusta se näytti siltä kuin kaksi sukupolvea olisi kiistellyt keskenään, mikä on sopivaa huumoria ja mikä ei.”

Katso koko video ja päätä itse, mitä uskoa.