Nettipeli-trolli kiristi tiimiläisiään maksamaan hänelle rahaa – pelifirma sanoutui irti vastuusta

29.03.2017

Blizzardin Overwatchin foorumeilla muuan pelaaja on kertonut erikoisesta tapauksesta suositun nettipelin parissa.

Emaias-niminen henkilö kertoi törmänneensä netissä pelaajaan, joka pyysi tiimiltään 5 dollarin (reilun 4,5 euron) PayPal-maksua uhaten, että muuten hän häviää tahallaan. Kukaan ei kuulemma ottanut pelaajaa tosissaan eikä todellakaan aikonut maksaa, mutta pelaaja teki mitä uhkasi ja syötti itseään vihollistiimille, jotta nämä voittivat. Emaias valittaa, että henkilön blokkaaminen ja raportoiminen jatkon kannalta on PS4:llä mahdotonta.

Emaias otti yhteyttä Blizzardiin ja puhui useiden firman asiakaspalvelijoiden kanssa, mutta firmasti sanottiin, että hänen pitäisi olla yhteydessä Sonyyn, koska Playstation Network on heidän omaisuuttaan. Sonylta puolestaan vastattiin, että Overwatch on Blizzardin peli ja että peliin liittyvät valitukset tulisi kohdistaa Blizzardille.

Huolestunut pelaaja mietiskeli, että jos Sony ei tee ongelmapelaajille mitään eikä Blizzard pysty bännäämään heitä, on tilanne melko lohduton. Muut pelaajat ovat myös yhtyneet harmittelemaan satunnaisesti vastaan tulevien pelaajien sattumanvaraista käyttäytymistä.

 

Lisää luettavaa