NES Classic Minillä rahastetaan nyt oikein olan takaa – katso todella surullinen netti-ilmiö

NES Classic Mini on jokaisen Nintendo-retroilijan unelma – ja nyt tällä rahastetaan siekailematta.

Nopealla googlauksella näyttää epäselvältä, milloin NES Classic Mini viimein saapuu Suomeen. Vantaalla sijaitseva VPD esimerkiksi ilmoittaa julkaisupäivämääräksi alkuvuoden 2017 ja Verkkokauppa.comin mukaan julkaisuaika on avoinna.

Jossain päin maailmaa laite on kuitenkin jo julkaistu, ja hinta huitelee 60–70 euron tuntumassa. Ilmeisesti konsoli on kuitenkin loppunut jo useasta kaupasta.

Valitettavasti Ebay kertoo tällä hetkellä karua tarinaa siitä, mihin hintaan laitetta nettihuutokaupassa myydään. Tyypilliset hinnat vaihtelevat rajusti ja nousevat trollaavan korkeista kymmenistä tuhansista asiallisempiin, mutta silti järjettömän korkeisiin. Alla olevista kolmesta tuotteesta näkee, että laite oikeasti vaihtaa omistajaa jopa yli 230 euron hintaisena – huutoja alimpaan kohteeseen on nimittäin tullut jo 35.

Oletettavasti pelaajat eivät tajua, kuinka halpa konsoli tavallisesti on kyseessä. On se nimittäin vain surullista, että jotkut päätyvät maksamaan esimerkiksi yli kolminkertaista hintaa laitteesta.

screen-shot-2016-11-14-at-11-45-18 screen-shot-2016-11-14-at-11-37-11