Jäitä hattuun, 8-bittisen ystävät! – Nintendo NES Classic Ministä surullinen ja häiritsevä yksityiskohta julki

Moni on jo ehtinyt tilata itselleen Nintendo NES Classic Minin ennakkoon, mutta nyt siitä on tullut esiin muuan ikävä yksityiskohta.

Mikäli tässä vaiheessa ihmettelet, että mistä moisessa vempeleessä ylipäätään on kysymys, niin käypä kurkkaamassa esimerkiksi tämä aiemmin julkaisemamme uutinen.

Surullinen pelaajille vasta valjennut yksityiskohta 8-bittisen uudessa tulemisessa on, että laitteen ohjainten johto on todella kituliaat 31 tuumaa eli vajaat 79 senttimetriä lyhyt. Vertailun vuoksi alkuperäiset NES-ohjaimen johdot olivat reilut 2 metriä pitkät eli likipitäen kolminkertaiset. Nykypäivän valtavilla televisioilla tälläinen lyhyys on suuri ongelma. Vertailun vuoksi niin sanottu allekirjoittanut voi paljastaa, että kotona tulee löhöttyä laiskanlinnassa noin kolmen kokonaisen metrin päässä televisiosta.

Jos et halua hankkia retropelejäsi varten pienempää televisiota, istua lattialla tai laittaa olkkarin sisustusta uusiksi, on Nyko-niminen firma tehnyt kaksi helpottavaa tuotetta. Toinen on langaton ohjain ja toinen on 180 sentin jatkopidennys. Epäselvää kuitenkin on, tulevatko tuotteet myös kätevämmin saataville Eurooppaan.