Mies kaahasi nasta laudassa poliiseja karkuun – myönsi oppineensa ajamaan Pleikkarilla

24.09.2015

Joskus videopeleissä voi olla hauskaa tehdä asioita, mitä ei oikeasti lain puitteissa saisi. Yksi tällainen asia on kaahata autolla poliiseja pakoon adrenaliinin virratessa ja jännityksen jyskyttäessä päässä. Englantilainen Adam Jones kuitenkin siirsi virtuaalisuhaamisen ilot harmillisesti oikeaan elämään.

adam jones

Jones aiheutti tuhansien eurojen vahingot parkkeeratuille autoille ajaessaan läpi öisen Granthamin kaupungin. Kaupunki sijaitsee Lincolnshiren kreivikunnassa Englannissa. Tuhoja aiheuttanut mies sai reissullaan lopulta myös poliisit peräänsä, mutta hän ajoi karkuun talla pohjassa huimaa 160 kilometrin tuntivauhtia. Lopulta tyttöystävänsä luo menossa olleen Jonesin taival kuitenkin päättyi turvallisesti poliisin piikkimattoon.

Poliisien haastatellessa 24-vuotiasta Jonesia tämä paljasti, ettei ollut käynyt autokoulua, vaan oli oppinut ajamaan Playstation-konsolillaan.

Viime viikolla Adam Jones passitettin huhtikuussa sattuneista rikoksista telkien taakse 12 kuukaudeksi, kun hän myönsi syytteet autovarkaudesta ja ajokortitta ja vakuutuksetta ajamisesta. Samalla mieheltä evättiin kolmeksi vuodeksi ajokortti ja määrättiin käymään autokoulu pitkän kaavan mukaisesti.

Lakituvan kirjuri Graham Huston sanoi seuraavaa:

Kerroit ’oppineesi ajamaan pelkällä Playstation-pelillä’. Sinä ajoit kuin Playstation-pelissä. Ajoit niin lujaa kuin suinkin mahdollista aivan kuin olisit ollut video- tai Playstation-pelissä ja ilman minkäänlaista huolta muista ympärilläsi.

Lisää luettavaa