21-vuotias syytteeseen League of Legends -hyökkäyksistä – syytetyn äiti puolustaa poikaansa

21-vuotias australialainen mies on pidätetty kuuden kuukauden tutkinnan jälkeen. Tutkimusten mukaan 21-vuotias Shane Duffy murtautui Legue of Legends -peliä julkaisevan Riot Games -pelistudion servereille ja varasti sieltä kallisarvoisia tietoja, joita myi sitten eteenpäin. Duffy oli erityisen kiinnostunut League of Legends -pelaajien IP-osoitteista.

Parhaimmillaan Duffy nettosi tuhat aussidollaria päivässä myymällä tietoja eteenpäin. Poliisin mukaan Duffyltä ostettiin erään kuukauden aikana tietoja yli 800 kertaa.

Erikoseksi tapauksen tekee se, että 21-vuotias Shane asuu kotona äitinsä kanssa. Shanella on Aspergerin oireyhtymä, ja hänen äitinsä mukaan Shane putosi paikallisen koulutusjärjestelmän ulkopuolelle neljä vuotta sitten. Sen jälkeen Shane on opiskellut yksin kotonaan tietokoneteknologiaa ja ohjelmointia.

Shanen äidin mukaan hänen poikansa on ainoastaan levittänyt tietoa, joka on kaikkialla saatavissa. Samalla hän myös kertoo, kuinka hänen poikansa on tietokoneiden suhteen jo neron tasolla.

Myös FBI osallistui tutkimuksiin.