Mielenkiintoinen tapaus – maailmankuulu eläinsuojelujärjestö pyytää suosittua pelisarjaa poistamaan turkikset peleistään

Maailman tunnetuin eläinsuojelujärjestö PETA on ottanut yhteyttä Games Workshoppiin.

Muun muassa miniatyyriukoistaan ja videopeleistään tunnettu Games Workshop on saanut yhteydenoton PETAlta. PETA kirjoittaa sivuillaan, että Warhammer-brändin hahmot ovat tunnettuja taistelutaidoistaan, mutta että kuolleisiin eläimiin pukeutuminen ei vaadi taitoa.

PETA kertoo, kuinka Warhammerin veriset taistelukentät eivät vedä vertoja sille todellisuudella, jossa ketut, minkit, jänikset ja muut turkiseläimet elävät. Järjestö kuvailee, kuinka nämä eläimet viettävät karua elämää pienissä häkeissä ja joutuvat joskus sähkötetyiksi, hukutetuiksi tai jopa elävältä nyljetyiksi. Vaihtoehtoisesti turkiseläimiä pyydetään järeillä ansoilla luonnosta, jonne ne sitten jäävät nääntymään tai vuotamaan kuiviin.

PETA onkin nyt pyytänyt kirjeellä Games Workshopin toimitusjohtajaa Kevin Rountreeta poistamaan firman peleistä hahmojen turkisvaatteet. PETA kertoo arvostavansa, että väkivalta tapahtuu ainoastaan fiktiivisesti, mutta samaan aikaan järjestö on sitä mieltä, että pelin turkikset lähettävät pelaajille viestin, että turkikset ovat hyväksyttäviä.

Lisää voit lukea täältä. Niin sanottu allekirjoittanut haluaa kuitenkin mainita sen, että tarkoitus ei todellakaan millään muotoa ole nauraa PETAn asialle, vaikka lausunnon suomentamisesta saattaakin tulla sellainen kuva. En todellakaan ole turkisten puolella – päinvastoin. Toisaalta on sitten toinen asia, onko tällainen kampanjointi hyödyllistä tai lisääkö Warhammer-hahmoilla esiintyvä turkiskäyttö todella turkisten houkuttelevuutta tai suosiota pelaajien silmissä – toivottavasti ei.

Jäämme odottamaan Games Workshopin mahdollista vastausta.

Lisää luettavaa