Microsoft paljastaa viimein myyntilukuja: Xbox Onea ”myyty pian 10 miljoonaa”

Xbox One saattaa kiriä PS4:ää myyntiluvuissa.

05.12.2014

Sony on raportoinut PlayStation 4:n myyntilukuja pitkin vuotta, mutta Microsoft on pysynyt huhtikuusta asti hiljaisena Xbox Onen myynnistä. Tämä on saanut monet päättelemään, että uuden sukupolven Xboxia olisi myyty huomattavasti vähemmän kuin kilpailijaansa.

Nyt Microsoft on kuitenkin rikkonut hiljaisuuden. Ars Technica kertoo yhtiön raportoineen Xbox Wiren kautta, että konsolia on ”pian myyty 1o miljoonaa kappaletta.” Kuten tavallista, on jälleen hieman epäselvää puhutaanko jälleenmyyjille toimitetuista kappaleista vai jo kuluttajien käsiin päätyneistä. Todennäköisesti kyse on kuitenkin vain toimitetuista konsoleista, eikä yhtiö julkaissut tarkkaa myyntilukemaa.

Ars Technican mukaan Microsoftin epämääräinen lukema on suurempi kuin aiemmin on arvioitu. Myynnin kasvuun on voinut vaikuttaa paitsi Black Fridaysta viikko sitten alkaneen joulusesongin tilaukset, myös konsolin hiljattainen hinnanpudotus Yhdysvalloissa.

Samaan aikaan PlayStation 4 saavutti kuitenkin 13,5 miljoonan myydyn konsolin lukumäärän jo syyskuun lopulla, ja sittemin myös Sonyn konsolin myynti on joulun lähestyessä varmasti noussut. On joka tapauksessa mielenkiintoista nähdä, saako Xbox One vuoden loppuun mennessä kirittyä kilpailijaansa kiinni vai pysyykö PS4 sukupolvensa selkeänä johtajana.

Lisää luettavaa