Maailman suurin pelisaitti antoi tukensa Palestiinalle, kirjoitus poistettiin – nyt sivuston työntekijät syyttävät omistajaporrasta sensuurista

Melkoinen sotku.

Kerroimme IGN-sivuston erikoisesta tapahtumaketjusta eilen täällä seuravaa:

”Virallinen IGN-sivusto twiittasi kaksi päivää sitten Twitterissä tekstin, jossa osoitti tukeaan palestiinalaisille. Twiitissä oli myös linkkejä palestiinalaisten hyväntekeväisyysjärjestön sivuille.

Hieman tämän jälkeen IGN Israel -sivusto otti tiukasti kantaa emo-IGN:n postaukseen, ja kertoi olevansa pettynyt emo-IGN:n kirjoitukseen ja linkkeihin. Emo-IGN-sivusto on amerikkalaisomistuksessa.

Myöhemmin niin amerikkalaisomisteisen IGN:n kuin israelilaisen IGN:n postaukset ovat kadonneet netistä. Myös Game Informer -sivusto osoitti tukensa palestiinalaisille. Tämäkin sosiaalisen median kannanotto katosi netistä nopeasti.”

Nyt IGN-sivuston työntekijät ovat kirjoittaneen avoimen kirjeen omistajaportaalle. Kirjoituksen on allekirjoittanut yli 60 IGN:n työntekijää.

Avoimessa kirjeessä vaaditaan tietoa siitä, miksi päätös poistaa kirjoitus tehtiin. Kirjoituksessa kerrotaan, miten kyseessä on selkeä journalistisen vapauden rikkominen, eikä omistajilla pitäisi olla minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa sivuston sisältöön.

Linkin avoimeen kirjeeseen löydät alta.