GTA:n tekijät kieriskelevät rahassa – näin julmetusti Grand Theft Auto V on myynyt

Grand Theft Auto -sarjan takana oleva Rockstar on varsin onnellisessa asemassa. Ei ole liioittelua sanoa, että pelitiimi on saanut koko pelimaailman polvilleen, sillä pelisarjan uusinta painosta on myyty aivan tajuttoman paljon – nimittäin häkellyttävät 54 miljoonaa kappaletta. Ja kun vielä miettii, ettei peliä ihan eurollakaan kaupasta saa.

Kyseinen 54 miljoonaa myytyä peliä on toisaalta vain 2 miljoonaa enemmän kuin viime vuosineljänneksellä, kun ero vuoden ensimmäisen ja toisen neljänneksen välillä oli vielä 7 miljoonaa. Vaikka myynti luonnollisestikin joutuu jossain vaiheessa hidastumaankin, ovat pelin myymät 2 miljoonaa kopiota viimeisen kolmen kuukauden aikana enemmän kuin monet hittipelit myyvät koko aikanaan.

Rockstarilla eletään varmastikin iloista aikaa. GTA:n tekijöiden tapauksessa raha varmastikin tulee rahan luo, sillä järkyttäviä summia takoneen pelin budjetti varmasti vain jatkaa kasvamistaan. Valtavalla panostuksella sekä GTA-brändin valmiiksi saavuttamalla suosiolla firman on lähestulkoon mahdotonta epäonnistua tulevissakaan projekteissaan.