Kriitikot ovat puhuneet: Salamurhaajien uusi seikkailu jättää toivomisen varaa, mutta onhan se parempi kuin edeltäjänsä

Assassin’s Creed Syndicate ilmestyi perjantaina, ja pelistä on jo ilmestynyt kymmeniä arvioita. Tällä hetkellä näyttää siltä, että peli on pärjännyt kriitikoiden kynsissä paremmin kuin viime vuotinen Assassin’s Creed Unity.

”Pelisarja palaa voitokkaasti ruotuun ja esittää kauniisti rakennettu tarinan, jossa riittää sydäntä ja sielua,” hehkuttaa esimerkiksi GameSpot.

Polygonin arvostelija on hieman varovaisempi sanoissaan:

Syndicate ei onnistu kaikessa. Se ei ratkaise kaikkia sarjan ongelma, enkä tässä kohtaa usko yksittäisen pelin siihen pystyvänkään. Tästä huolimatta se on moneen vuoteen pelisarjan ensimmäinen askel ylimalkaan positiviiseen suuntaan.”

Metacriticissä pelin PlayStation 4 -version keskiarvo on tällä hetkellä 76 ja Xbox One -version jopa 80. Tällä hetkellä arviot näyttävät siis selkeästi positiivisemmilta kuin Unitylla, jonka keskiarvo on alustasta riippuen 70-72. Pelaajien keskimääräinen arvosana Syndicatelle on tosin hieman matalampi, 6,8.

Vaikka arviot ovat voittopuolisesti kiittäviä, löytyy joukosta kuitenkin myös soraääniä.

Syndicate on valtava häpeä,” julistaa Telegraphin kriitikko. ”Ubisoftin vuosittainen kehityssykli alkaa todella jättää jälkensä sarjaan. Assassin’s Creed on ollut hyvä. Se on sarja, joka voisi olla mahtava, mutta valitettavasti Syndicate on harha-askel. On ironista, että sarja joka tekee pelaajista historiallisia turisteja on näin juuttunut menneisyyteen.”

Assassin’s Creed Syndicate ilmestyi viime perjantaina PS4:lle ja Xbox Onelle. Pelin PC-versio julkaistaan kuitenkin vasta 19. marraskuuta.

Lisää luettavaa