Hengitä sisään ja sisäistä seuraava luku – EA tienaa vuodessa noin 1 200 000 000 euroa pelkistä pelien sisäisostoista

Moni suomalaispelaajakin on varmastikin ihmetellyt viime aikoina, miksi nykypäivänä niin monesta pelistä löytyy niin sanottu Season Pass. Rahaahan firmat toki haluavat tällä tienata, mutta vieläkin suurempi kysymys on, että kuinka moni tällaisesta on valmis maksamaan.

Vastaus on yksinkertainen: aika hemmetin moni.

EA:n finanssipäällikkö Blake Jorgensen on juuri kertonu int, että pelijätti EA tienaa peräti 1,3 miljardia dollaria eli 1,2 miljardia euroa vuodessa pelkällä lisäsisällöllä. Jorgensen löi lukuja tiskiin vastikään järjestetyssä investoijille suunnatussa tilaisuudessa. Lisäsisältöön lasketaan Season Pass -kuukausitilaukset, erilaiset ladattavat DLC-paketit sekä muut mikro-ostot.

Eniten EA kuulemma tienaa Ultimate Team -palvelullaan, jonka avulla FIFA, Madden ja NHL-pelaajat pystyvät kisaamaan keskenään ja ostelemaan ja vaihtelemaan peleihin liittyvää sälää. Ultimate Team tuottaa EA:lle peräti puolet heidän 1,2 miljardista eurostaan.

Jorgensen selitti Ultimate Teamin rahallista menestystä ihmisluonnolla ja sillä, että pelaajat ”tavallisesti maksavat rahaa voittaakseen ystävänsä”. 

Extra-sisällössä pyörii siis selvästikin suuret rahat, joten enää ei tarvitse tätäkään asiaa ihmetellä.