11-vuotiaan pojan Xbox Live -tili hakkeroitiin – Microsoft ei korvaa menetyksiä, EA hyväntekijänä

26.03.2013

11-vuotias kanadalainen Dylan Stubbs on intohimoinen Fifa 13 -pelaaja. Hän oli pelannut Fifan Ultimate team -pelimuotoa jo kuukausia, kunnes eräänä päivänä hän läväytti Fifan jälleen tulille vain huomatakseen, että kaikki hänen joukkueensa pelaajat oli myyty pois.

Ultimate team -pelimuodossa ostetaan omaan joukkueeseen pelaajia keräilykorttityyliin, joten Dylanin kuukausien työ oli mennyt hukkaan. Koska Dylan ei itse ollut pelaajia myynyt, oli vaihtoehtoja vain yksi: hänen käyttäjätilinsä oli hakkeroitu.

Tämä ei kuitenkaan ollut virtuaalivorolle riittänyt, vaan pojan tilin itselleen varastanut hakkeri oli tuhlannut käyttäjätilin valuttaa 42 000 MS-pisteen edestä. Hämmästyttäväksi asian tekee se, että pojan Xbox 360 -konsolin mukaan ostoksia oli tehty ainostaan 7000 MS-pisteen edestä. Lapsen äidin Visa-tililtä oli veloitettu kuitenkin yhteensä 409 dollaria.

Joku oli hakkeroinut Dylanin Xbox 360 -käyttäjätunnuksen, onnistunut lisäämään pelitilille MS-pisteitä ja sen jälkeen keplotellut ne itselleen.

Microsoftin säädökset ovat sellaiset, ettei firma ole velvollinen palauttamaan pelitililtä varastettua, rahalla ostettavaa virtuaalivaluuttaa. Fifa 13 -pelin tekijä Electronic Arts palautti pojalle tämän Ultimate team -pelimuodon pelaajat äidin kerrottua heille mitä oli tapahtunut, mutta ainakin tähän mennessä Microsoft on pysynyt tapauksessa kovana, eikä ole palauttanut menetettyjä rahoja käyttöehtoisinsa vedoten. Niiden mukaan pelaaja on itse vastuussa pelitilistään.

Suurimmalla osalla Xbox 360 -pelaajista on Microsoft-pisteitä, jotka toimivat Xbox 360 -konsolin ostovaluuttana. Mikäli pelaajat ovat syöttäneet luottokorttitietonsa Xbox Live -palveluun, periaatteessa pisteitä voi hankkia tilille vain muutaman napin painalluksella. Tämä jättää konsolit ja käyttäjän pankkitilit tätä kautta haavoittuvaisiksi hakkeroinneille.

Asiasta kertoi CBC.ca. Microsoft ei vastannut uutiskanavan tiedusteluihin asiasta.

Lisää luettavaa