Kaikkien aikojen huonoin suuren budjetin pelileffa täyttää 20 vuotta – katso Tiltin sivuilta!

06.05.2013

Super Mario Bros. saattaa hyvinkin olla kaikkien aikojen paras pelisarja. Sen ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 1985, ja putkimies-Mario on seikkaillut sen jälkeen kymmenissä ja taas kymmenissä peleissä. Toki joukkoon on mahtunut Mario-pelejä, jotka eivät ihan sitä silkkaa timanttia ole olleet, mutta yleensä pelimaailmassa Marion nimi on aina ollut tae laadusta.

Samaa ei voi valitettavasti sanoa vuonna 1993 julkaistusta Super Mario Bros.: The Movie -elokuvasta. Leffassa Bob Hoskins näyttelee Mariota ja John Leguizamo tämän vihreälakkista veljeä Luigia. Dennis Hopper esittää leffan pahiksena King Koopaa, ja Samantha Mathis Daisya.

Näyttelijöiden perusteilla lopputulos voisi olla jopa onnistunutkin. Vaan ei: tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Super Mario Bros.: The Movie on kulttileffa nimenomaan surkeutensa takia. Ohjaajakaksikko Rocky Mortonin ja Annabel Jankenin kasaan kyhäämä lopputulos saa myötähäpeämittarin huutamaan punaisella useampaankin otteeseen.

Mikäli sinulta löytyy tarpeeksi rohkeutta sukeltaa päätä pahkaa yhden kaikkien aikojen huonoimman pelileffan syövereihin, niin yltä löytyvästä linkistä löydät leffan kokonaisena. Varoituksen sana on silti paikallaan: mielentilan pitää olla täsmälleen oikea, että leffan pystyy täysin loppuun asti kelailematta katsomaan.

Lisää luettavaa