Kaikki mitä olet halunnut tietää Nethackistä – ja vähän siihen päälle – löytyy täältä

21.08.2013

Nethack on roguelike-peli, jota monet hehkuttavat kaikkien aikojen parhaana pelinä. Roguelike-peleissä seikkaillaan ät-kiemuralla näppäimistön merkkisarjoista tehdyissä luolastoissa. Alkeellinen ulkoasu pitää sisällään uskomattoman syvän pelikokemuksen. Nethackissa pelaaja voi tehdä käytännössä mitä haluaa, ja vain mielikuvitus on rajana. Tarkoituksena pelissä on noutaa Yendorin amuletti luolaston uumenista.

Pelissä kuolema on lopullinen, eikä yksikään peli ole samanlainen kuin edellinen. Niinpä Nethack kiinnostaa pelaajia yhä – 26 vuotta pelin ensimmäisen version julkaisun jälkeen.

Pelin voi ladata helposti täältä, mutta esimerkiksi kaikilla työpaikoilla ei omia tiedostoja voi koneelleen latailla. Alt.org/Nethack-sivusto on ratkaisu tähän. Sivuilla voi pelata peliä niin Flash- kuin Java-pohjaisenakin suoraan webbi-ikkunassa. Sivuilta löytyy myös hillitön kasa infoa pelin ystäville: Linkkejä vinkkisivustoille, muiden pelaajien parhaita tuloksia ja niin pois päin. Sivujen kautta voi jopa katsoa muiden pelaajien Nethack-seikkailuja reaaliajassa!

Tiesitkö muuten, että maksimipistemäärä Nethackissa on 2,147,483,647? Alt.org/Nethack-sivustolta tuokin selviää.

Sivuille pääset tästä linkistä.

Mikäli nethack ei ole sinulle tuttu, niin alta löytyvästä videosta saat hieman osviittaa siitä, millainen peli on kyseessä.

Lisää luettavaa