Jo kolme miljoonaa pelaajaa houkutellut selviytymispeli tarjouksessa vielä tänään

Minecraft-henkinen selviytymispeli Rust on tehnyt melkoisen saavutuksen: Vaikka peli on myynnissä vasta Steam Early Access -palvelussa, eli se ei ole virallisesti ”valmistunut”, se on onnistunut myymään jo lähes kolme miljoonaa kappaletta. Tämä paljastuu vuosikatsauksesta, joka on julkaistu pelin nettisivuilla.

Rustissa pelaajan tehtävänä on selviytyä pelimaailmassa yksin tai tekemällä yhteistyötä. Toisin kuin monissa muissa sandbox-peleissä, Rustissa ei ole lainkaan yksinpelimoodia, vaan kaikki pelaajat seikkailevat samassa maailmassa. Pelaajan tehtävänä on kerätä ruokaa ja muita resursseja, valmistaa varusteita ja muodostaa factioneita muiden pelaajien kanssa.

Pelin suosio on kasvanut julkaisun jälkeen melko tasaisesti, ja vuosikatsauksen mukaan esimerkiksi joulukuussa Rustia pelasi päivittäin yli 15 000 pelaajaa. Lisäksi lähes puolet pelaajista on viihtynyt pelin parissa yli 20 tuntia, 29% pelaajista yli 50 tuntia ja peräti 15% pelaajista on ylittänyt sadan pelitunnin rajan. Jotain tämän pelin kanssa on selvästi tehty oikein.

Rustin alfa-versio julkaistiin Steamissa kaksi vuotta sitten, ja vielä seuraavan kahdeksan tunnin ajan sen saa ostettua puoleen hintaan, jolloin peli kustantaa vain 9,99€. Lisäksi tarjouksessa on myös neljän pelin yhteispaketti, jolla pelaaja voi siis ostaa neljä kappaletta Rustia yhteishintaan 27,49€ ja antaa ylimääräiset kappaleet kavereilleen. Tsekkaa peli Steamissa.

Alta näet Rustin ”First Day” -trailerin.

 

Lisää luettavaa