J. J. Abrams vastaa Star Wars -faneja kuumottavaan kysymykseen: Tuleeko The Force Awakensista pidempää ohjaajan versiota?

Jo vuosia monista elokuvista on julkaistu teatterilevityksen jälkeen pidennettyjä ohjaajan versioita (Director’s Cut), jotka esimerkiksi Taru Sormusten Herrasta -leffojen kohdalla muuttivat elokuvia olennaisesti. Moni lieneekin uuden Star Wars -leffan nähtyään miettinyt, tullaanko elokuvasta kenties näkemään vielä pidempikin versio.

Ohjaaja J. J. Abrams vastasi kysymykseen Entertainment Weeklyn haastattelussa.

”DVD:llä tulee olemaan poistettuja kohtauksia, mutta ei pidennettyä versiota,” totesi Abrams.

Ohjaajan mukaan The Force Awakensin pisin leikkaus oli peräti 2 tuntia ja 50 minuuttia, eli yli puoli tuntia pidempi kuin lopullinen teatteriversio. Niinpä DVD ja Blu-ray -julkaisuilla tullaan mahdollisesti näkemään paljonkin poistettua materiaalia, mutta näitä ei ole editoitu takaisin osaksi elokuvaa.

Joulukuussa ensi-iltansa saanut Star Wars: The Force Awakens on Box Office Mojon mukaan jo nyt noussut Pohjois-Amerikan menestyneimmäksi elokuvaksi teatterilevityksessä (paitsi jos lipputulot suhteutetaan inflaatioon). Maailmanlaajuisella listalla Star Wars on kuitenkin vasta neljäntenä, ja matkaa kärkeen on vielä tuntuvasti.

Lisää luettavaa