Arvostelussa Star Wars Battlefront – ”tämän lähemmäs eeppistä Star Wars -taistelua tuskin pääsee”

14.12.2015

Koko maapallo elää tällä hetkellä huikean Star Wars -buumin kourissa. Star Wars: The Force Awakens -elokuva tulee ensi-iltaan joulukuussa, ja lienee yksi kaikkein aikojen odotetuimpia scifi-elokuvia. Odotetuimpien nousi myös ammuskelupeli Star Wars Battlefront. Vaan onko peli odotuksen ja hypen arvoista? On ja ei.

Ensimmäinen asia, johon pelin aloittaessa kiinnittää huomiota on ulkonäkö. PS4:lla pelatessa maisemat ja toiminta on todella kaunista. Elokuvista tuttujen taistelupaikkojen valaistusefektit ovat huikea näköisiä, eikä PS4 yskähtele missään vaiheessa, vaikka audiovisuaalinen tykitys vie tehoa konehuoneesta oikein kunnolla. Kun taustalla pauhaa vielä John Williamsin säveltämä ikoninen musiikki, on immersio Star Wars -maailmaan liki täydellinen.

Yksinpelaajille Star Wars Battlefront ei tarjoa oikeastaan yhtään mitään. Nettipeliallergikkojen harmiksi peli keskittyy oikeastaan ainoastaan moninpelaamiseen verkossa muita ihmisvastustajia vastaan. Pelimuotoja on useita, mutta hauskimmaksi osoittautuivat Walker Assault ja Supremacy -pelitilat Hoth-planeetalla. Jäisellä kentällä viilettävät Walkerit ovat uljas näky, ja kun välillä pääsee niiden ohjaksiin, on tunnelma mitä mainioin. Myös Endorin metsämaisemissa on oma viehätyksensä.

Aseita on helppo käyttää, ja pelitahti on melkoisen hektinen. Kuoleman jälkeen kestää vain sekunnin pari, ja pelaaja on jälleen ruudulla sotimassa. Battlefront onkin selvästi tehty myös niille, joilla FPS-räiskinnät eivät ole tuttuja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sen parissa viihtyisi myös hieman enemmän FPS-pelejä pelannut konkari.

Battlefront on oivaa hupia kaikille niille, joille Star Wars -universumi on lähellä sydäntä. Sisältöä siinä ei liiemmälti ole: kunhan vain pelaaja ottaa ohjaimen käteensä ja lähtee sotajalalle. Battlefront tekee kuitenkin kaiken niin hyvin, että tämän lähemmäs eeppistä Star Wars -taistelua tuskin pääsee. Siinä on vain jotain uskomattoman hienoa, kun pääsee Darth Vaderilla aiheuttamaan kauhua kapinallisten keskellä.

Arvosana: 8

Lisää luettavaa