Innovatiivinen modi muuttaa Fallout: New Vegasin tuskalliseksi selviytymispeliksi

DUST Survival Simulator tekee New Vegasista todellisen haasteen.

Jos Fallout: New Vegasin joutomaalla selvityminen tuntuu lähinnä kivalta piknikiltä kansallispuistossa, kannattaa kokeilla peliin väkerrettyä DUST Survival Simulator -modia.

Dust muuttaa koko pelin tarinaa ja sisältöä olennaisesti: Luodista saanut pelihahmo herääkin koomasta vasta parinkymmenen vuoden kuluttua, minkä aikana koko Wasteland on muuttunut vielä elinkelvottomammaksi ja rutto on harventanut ihmiskuntaa entisestään. Miltein kaikki ystävälliset NPC-hahmot ovat poissa, mutatoituneita tai muuttuneet vihamielisiksi. Varsinaista tarinaa tai tehtäviä modissa ei ole, ainoa tehtävä on selviytyä ja löytää tie pois Mojaven aavikolta.

Modin muutokset ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin kosmeettisia. Ruokaa ja juomaa on pakko löytää, sillä pelihahmon voimat ehtyvät pian. Aseet tekevät paljon enemmän vahinkoa kuin ennen, ja kaikki varusteet ovat todellakin kiven alla. Kaikenlisäksi pelihahmo ei jaksa kantaa paljon enempää kuin pari asetta, vaatteet ja muutamia tavaroita.

DUST Survival Simulatoria esitellään laajemmin PC Gamerin artikkelissa. Modin voi ladata Nexusmods.comista, mutta se vaatii toimiakseen Roleplayer’s Alternative Start -modin, New Vegas Script Extenderin, sekä muutaman peli laajennuksista. Alta voit katsoa modin tunnelmallisen trailerin.