Indie-pelillä melkoiset saavutukset: 26 miljoonaa latausta, 14 miljoona dollarin tuotot

Indie-hitti Monument Valleyn julkaisusta tuli äskettäin kuluneeksi kaksi vuotta, joten kehittäjä USTwo Games päätti julkaista jo toistamiseen tietoja pelin latausmääristä, suosituista alustoista ja muista saavutuksista.

Alla olevasta infografiikasta käy ilmi, että indie-peli on kahdessa vuodessa tuottanut reilusti yli 14 miljoonaa dollaria, joista 73% on tullut iOS-myynnistä. Peli on ladattu yli 26 miljoonaa kertaa, joista 21 miljoonaa on ollut ilmaisia latauksia. Kiinnostava yksityiskohta on, että ensimmäisenä vuonna peli ladattiin vain 3 miljoonaa kertaa ja toisena vuonna jo 23 miljoonaa kertaa.

Merkittävä vaikutus suosiossa oli Monument Valleyn saama näkyvyys Netflixin House of Cards -tv-sarjassa, jossa fiktiivinen presidentti Frank Underwood pelasi peliä. Sarjan ilmestyminen aiheutti pelin myyntihistorian korkeimmat lukemat maaliskuussa 2015.

Alta voit tarkastella kaikkia Monument Valleysta julkaistuja lukemia. Peli on ollut myös esillä 13 museossa, galleriassa tai taidefestivaalilla, mikä sekin on kiinnostava saavutus. Infografiikan jakoi Dual Shockers.

Monument Valley infograph