Hyviä ja huonoja uutisia: Warcraft-elokuva tulee olemaan pelkkää CGI-mättöä, mutta se näyttää sentään siedettävältä

Warcraft-elokuvan ensimmäinen traileri näytettiin viikonloppuna Comic-Conissa.

Ensi vuonna ilmestyvän Warcraft-leffan ensimmäistä traileria saadaan odottaa marraskuulle asti, mutta San Diegon Comic-Conin vierailijat saivat nähdä sen jo viikonloppuna. Paikalla ollut io9:n toimittaja Germain Lussier julkaisi sivustolla tarkan kuvauksen trailerin sisällöstä, sekä oman arvionsa sen visuaalisesta toteutuksesta.

Käytännön tehosteiden ystäville tulee varmasti ikävänä uutisena, että valtaosa elokuvasta vaikuttaa olevan toteutettu CGI:llä.

Warcraft todellakin näyttää olevan vain CG:tä ja green screeniä,” Lussier kuvailee. ”Nämä eivät ole oikeita lavasteita. Myönnettävästi ihmiset ovat aitoja ja heillä on oikeat puhut, mutta jopa heidän kotinsa on CG:tä. Se antaa koko elokuvalle kiiltävän vaikutelman. Ajatelkaa likaisempaa, tomuisempaa ja hillitympää Avataria.”

Lussier kuitenkin toteaa, että ohjaaja Duncan Jones vaikuttaa tehneen parasta mahdollista jälkeä digitaalisella teknologialla, ja saaneen silti hahmoista ja ihmissuhteista aitoja ja uskottavia. Hän myös kysyy, kuinka muutenkaan elokuvaa olisi voinut toteuttaa, kuin green screen -tekniikalla.

Vaikuttaa siis siltä, että Warcraftista on tulossa melkoista CGI-tykitystä, mutta ainakin siedettävää sellaista. Lopputulosta joudumme odottelemaan vielä ensi kesään saakka, sillä elokuvan ensi-ilta on 10. kesäkuuta 2016.

Lisää luettavaa