Hideo Kojimalla on suuret suunnitelmat: Legenda toivoo uudesta projektistaan pidempää pelisarjaa, sekä anime- ja manga-versioita

Metal Gear Solid -kehittäjä Hideo Kojiman uudesta projektista ei vielä ole paljastettu mitään, mutta tuoreessa haastattelussa pelikehittäjä vihjailee kuitenkin projektinsa laajuudesta. Kojima toivoo saavansa aikaan pelin, joka poikisi myös jatko-osia ja leviäisi muihinkin medioihin.

”Työskentelemme Sonyn kanssa projektissa, joka on uusi IP,” Kojima kertoo Gamespotin mukaan. ”En tietenkään tiedä tuleeko siitä sarjaa, mutta haluan tehdä jotakin, millä on tarpeeksi suuri vaikutus tullakseen sarjaksi.”

”Vaikutuksella tarkoitan, että asiat pelissä ovat uniikkeja sille, kuten hahmot ja maailma,” Kojima selventää. ”Tämä vaikutus voi johtaa myös pelien ulkopuolisiin juttuihin, kuten animeen, mangaan ja figuureihin. Jotakin niin rikasta, että sitä voi laajentaa.”

Gamespot kertoo myös, että Kojima on kiistänyt yleisen luulon, että hänen peliprojektinsa olisivat kalliita ja niiden aikataulut venyisivät. Vaikka viime vuotinen Metal Gear Solid V: The Phantom Pain viivästyikin jokusen kuukauden, on Kojima omien sanojensa mukaan pitänyt aina kiinni budjeteista ja aikatauluista.

”Minulta menee kyllä kolme-neljä vuotta tehdä peli, mutta se kuuluu suunnitelmaan alusta asti,” Kojima toteaa.

Japanilaisen pelilegendan uusi Kojima Productions -studio kehittää peliä PlayStation 4:lle ja PC:lle, mutta mitään sen enempää pelistä ei vielä tiedetä. Ei kai auta muuta kuin odottaa.