Hauska yksityiskohta vai idiotismiä? – Tuoreessa menestyspelissä aito puhelinnumero

Kun Fallout 4 julkaistiin marraskuun 10. päivä, ei mennyt kauankaan, kun pelaajat huomasivat, että pelistä löytyvä Vault-Tecin numero toimii oikeasti. Tämä oli kuitenkin sinänsä hauska ja harmiton asia, sillä numeroon soittaneet saivat kuulla palkkioksi huvittavan ääniviestin, jossa muun muassa kerrottiin mielettömän pitkistä jonotusajoista.

Nyt Firewatchin tekijät ovat menneet astetta pidemmälle laittaessaan peliinsä numeron, joka ei ainoastaan toimi, vaan päätyy aikuisten oikeasti sellaiseen paikkaan, jonne ihmiset silloin tällöin oikeastikin soittavat. Kyseessä on nimittäin Shoshonen luonnonpuiston toimiston numero, joka löytyy pelistä yhdistettynä julisteeseen kadonneesta henkilöstä. Reddit-käyttäjä kertoo soittaneensa numeroon ja jutelleensa sieltä vastanneen henkilön kanssa.

Kyseinen luonnonpuisto on hyvin todennäköisesti antanut hauskalle mediatempaukselle siunauksensa, mutta mitä jos oikeasti avun tarpeessa olevat ihmiset eivät pääsekään kohta läpi kertomaan metsäpaloista ja riehuvista villipedoista, kun joku pelaaja tukottaa linjat jutellakseen jonninjoutavia Firewatchista?

 

Kuva numerosta löytyy alta. Emme kuitenkaan suosittelee soittamaan kaukopuhelua kyseiseen numeroon, sillä halpaa se ei ole.

Noh, emmekä kyllä muutenkaan.

firewatch

Peli on julkaistu PC:lle ja PS4:lle, joista ensimmäisen version keskiarvo on toistaiseksi Metacriticissä 82 ja jälkimmäisen 76.