GTA-sarjan pääpelit kaluttu puhki? – Tämä alunperin käsikonsolille julkaistu GTA saapui juuri uusille alustoille

Rockstar Games jatkaa vanhojen Grand Theft Auto -pelien julkaisemista kaikessa hiljaisuudessa uusille alustoille. Tuorein päivitysversio on juuri iOS:lle ilmestynyt GTA: Liberty City Stories, joka julkaistaan pian myös Androidille ja Amazon Kindlelle.

Jos et ole koskaan pelannut Liberty City Storiesia, ei mikään ihme. Peli julkaistiin alunperin vuonna 2005 PSP:lle ja vuotta myöhemmin PlayStation 2:lle, eikä se koskaan yltänyt sarjan pääpelien suosioon. GTA III:n pohjalta kehitetyssä pelissä seikkaillaan Liberty Cityn tutuissa maisemissa ja se sijoittuu kolme vuotta ennen GTA III:n tapahtumia. Pelihahmona toimii mafiamies Antonio ”Toni” Cipriani, jonka moni muistanee entuudestaan GTA III:n sivuhahmona.

Liberty City Stories sai aikanaan hyvät arvostelut, ja sillä on Metacriticissä korkeampi keskiarvo kuin vuotta myöhemmin PSP:lle ilmestyneellä Vice City Storiesilla. Kumpikaan spin-off -peli ei kuitenkaan saavuttanut suuria myyntilukuja. Siinä missä vaikkapa GTA: San Andreas myi reilusti 27,5 miljoonaa kappaletta, ei Liberty City Stories käynyt kaupaksi kuin 8 miljoonan kappaleen verran.

Nyt julkaistu iOS-versio on toki päivitetty alkuperäisestä versiosta, ja uusi julkaisu sisältääkin reaaliaikaisen valaistuksen, HD-tekstuurit, sekä parannetun piirtoetäisyyden. Päivitetyn version on toistaiseksi ilmoitettu ilmestyvän vain mobiililaitteille, mutta konsolipelaajienkaan ei kannata luopua vielä toivosta. Kuten jotkut voivat muistaa, myös GTA: San Andreaksen päivitetty versio saapui lopulta myös PlayStationille ja Xboxillekin.

Toivoa antaa myös se, että aiemmin PS3:lle julkaistu käännös Liberty City Storiesista on näköjään kaikessa hiljaisuudessa poistettu PS Storesta. Tästä voisi kenties ennustaa, että vähemmän tunnettu GTA-peli saapuisi ennen pitkää uusittuna versiona myös PlayStationille.

Liberty City Stories on saatavilla valituille iOS-laitteille, ja yhteensopivuuslistan näet Applen App Storesta. Pelin julkaisijan Take-Twon tiedotteen pelistä voit lukea tästä, ja alta voit katsoa pelin mobiiliversion tuoreen trailerin.

Lisää luettavaa