GTA-dokumentti ei ilahduttanut Rockstaria – ”Mitä keksittyä hevonp****a tämä nyt oli?”

16.09.2015

Iso-Britannian oma YLE, BBC, näytti eilen kanavallaan mediassakin vahvasti esillä olleen Grand Theft Auto -dokumentin. Dokumentti pyörii Rockstar-pelifirman ja juristi Jack Thompsonin välisen kuuluisan ja pitkäkestoisen lakijutun ympärillä.

Kaikki alkoi siitä, kun vuonna 2003 Devin Moore -niminen Alabamasta kotoisin oleva 18-vuotias varasti auton ja tappoi sen jälkeen kolme poliisia. Jack Thompson lähti sotajalalla Rockstaria vastaan, koska vuonna 2005 kuolemaan tuomittu Moore oli ollut addiktoitunut Grand Theft Auto: Vice Cityyn.

The Gamechangers -nimisessä dokumentissa on pääosassa Harry Potterinakin tunnettu Daniel Radcliffe, joka esittää GTA-tekijä Sam Houseria. Rockstar puolestaan ei ole alun perinkään ollut dokumentista innoissaan, vaan nosti jo toukokuussa tekijänoikeuksiin liittyvän oikeusjutun BBC:tä vastaan. Pelifirman tuolloinen kannanotto oli seuraavanlainen:

Tekijänoikeudet omistava taho ei ole ollut missään tekemisissä tässä projektissa, jota markkinoidaan Rockstar Gamesin nimellä. Tavoitteemme on varmistaa, ettei tuotemerkkejämme käytetä väärin… Meidän on suojeltava omaa intellektuaalista omaisuuttamme, ja valitettavasti tässä tapauksessa käräjöinti on ainoa mahdollisuus.

Nyt kun dokumentti on tullut ulos televisiosta, on Rockstar kommentoinut asiaa virallisella Twitter-tilillään seuraavasti: ”Oliko Basil Brushilla kiireitä? Mitä tämä sattumanvarainen, keksitty hevonp***a tämä nyt oli?

Basil Brush on BBC:llä seikkaileva klassinen kettuhahmo.

Dokumentti on parhaillaan nähtävillä BBC:n nettisivuilla, mutta se on tarkoitettu ainoastaan Iso-Britannian kansalaisille. Trailerin puolestaan näet täältä.

 

Lisää luettavaa