Grand Theft Auto V:n PS5- ja Xbox Series -julkaisusta saatiin lisätietoja – tällaisia lisäyksiä on tiedossa

Grafiikkatiloja, niitä on.

05.03.2022

Rockstar on jakanut tarkempia yksityiskohtia Grand Theft Auto V:n PlayStation 5- ja Xbox Series -julkaisun tiimoilta. Sekä yksinpelikampanja että sen rinnalla myös erikseen kaupiteltava GTA Online -moninpeli on varusteltu muun muassa 4K-tuella, 60 kuvan ruudunpäivityksellä ja säteenseurannalla, minkä lisäksi tekstuureja on niitäkin toki viilailtu parempiin kuosiin.

Pelaajilla on valittavanaan kolme eri grafiikkatilaa. Näistä fidelity-tila suosii natiivia 4K-tarkkuutta ja säteenseurantaa ruudunpäivityksen pysyessä 30 kuvan sekuntivauhdissa. Performace-tila keskittyy sen sijaan pitämään ruudunpäivitysnopeuden kuudessakympissä, joka saavutetaan Series S:llä 1080p-tarkkuudella ja muilla skaalatulla 4K-resoluutiolla. Lisäksi PS5:llä ja Series X:llä mukaan sisältyy vielä Performance RT -tila, jonka avulla Los Santosta päästään koluamaan samanaikaisesti 60 kuvan ruudunpäivityksellä säteenseuranta päällä, resoluution pitäytyessä mukautuvalla 4K-tarkkuudella. PS5:llä peli tukee tietysti myös DualSense-ohjaimen toimintoja, minkä lisäksi paranneltu audiopuoli löytyy sekin kumpaisestakin versiosta.

PS4- ja Xbox One -pelaajat voivat nyt valmiiksi siirtää tarinakampanjan edistymisensä lataamalla tallennuksensa omalle Rockstar Games Social Club -tililleen, josta sen voi sitten ladata uuteen versioon julkaisun koittaessa. Tallennukset pysyvät Social Club -tilillä varastoituna ja ladattavissa 90 päivän ajan. Lisää voi lueskella Rockstarin postauksesta, täältä.

Grand Theft Auto V:n digitaalinen PS5- ja Xbox Series -julkaisu nähdään 15. maaliskuuta. Fyysisten versioiden on puolestaan määrä ilmestyä myöhemmin huhtikuun aikana.

Lisää luettavaa