Final Fantasy VII -uusintaversion odottelijoille pientä helpotusta lokakuussa PS4:llä

Final Fantasy VII:n HD-käännös saapuu PS4:lle 16. lokakuuta.

Final Fantasy VII:n uusintaversio oli varmasti monelle fanille viime viikon E3-messujen positiivisin yllätys, mutta pelin saapumista PlayStation 4:lle saadaan vielä odotella jonkin aikaa.

Pientä helpotusta FF VII -faneille on kuitenkin luvassa jo syksyllä, kun pelin HD-käännös saapuu PS4:lle. PC:ltä tuttu HD-päivitys ilmestyy uuden sukupolven Pleikkarille 16. lokakuuta, raportoi VideoGamer. Square Enix ei ole virallisesti ilmoittanut julkaisupäivää, mutta VideoGamer bongasi sen yhtiön tuotesivulta, joten melko varmana tietoa voi pitää.

Samaisen sivuston mukaan FF VII:n uusintaversio oli jo kehityksessä ennen kuin HD-käännös julkistettiin, mutta julkaisujen ja julkistusten ajoituksella ei muutoin ole mitään yhteyttä toisiinsa. FF-sarjan konkarisuunnittelija Tetsuya Nomuran mukaan FF VII:n  uusintaversion toivotaan myös houkuttelevan pelaajia siirtymään uuden sukupolven konsolille.

Final Fantasy VII on sarjan kiistatta suurin klassikko, jota pidetään usein yhtenä historian parhaista peleistä. Vuonna 1997 ilmestynyttä peliä myytiin jo alkuperäisellä PlayStationilla liki kymmenen miljoonaa kappaletta ja se on alustansa toiseksi myydyin peli. Parempaan myyntilukuun ylsi ainoastaan Pleikkari-klassikko Gran Turismo (1997).

Toivottavasti tekeillä oleva uusintaversio tekee oikeutta pelin maineelle ja fanikunnalle.

Lisää luettavaa