Hyviä ja huonoja uutisia: Final Fantasy 7 saapuu PS4:lle, mutta nykyisen PC-version käännöksenä

Final Fantasy 7:n uusintaversiota ei vieläkään luvassa.

07.12.2014

Final Fantasy VII:n uusintaversiota on huhuttu ja haikailtu vuosikausia, mutta näyttää jälleen siltä, että peliklassikon fanit jäävät vaille päivitettyä pelikokemusta.

Square Enix on julkistanut, että Final Fantasy VII saapuu PlayStation 4:lle jo ensi keväänä, mutta kyse ei ole mistään uudelleentehdystä versiosta, vaan samasta versiosta, joka on parhaillaan saatavilla PC:lle Steamin kautta. Julkaisusta kerrottiin Joystiqin mukaan eilisessä PlayStation Experience -julkistustilaisuudessa.

GamesRadarin jo vuonna 2010 julkaiseman artikkelin mukaan huhut Final Fantasy VII:n uusintaversiosta ovat liikkuneet jo 2000-luvun vaihteesta lähtien, eikä loppua näytä olevan luvassa. Aivan viime vuosina FF7 noussut monille listoille peleistä, jotka kaikkein eniten ansaitsisivat uusintaversion. Nykyinen Steamissa myytävä PC-versio julkaistiin jo pari vuotta sitten.

Vuonna 1997 julkaistu Final Fantasy VII on kenties roolipelisarjan rakastetuin osa, jonka alkuperäistä PlayStation-versiota myytiin maailmanlaajuisesti liki 10 miljoonaa kappaletta. Metacriticissä pelillä on huikea 92/100 keskiarvo ja GameRankingsin listalla se on alkuperäisen PlayStationin 9. paras peli.

Lisää luettavaa