Ylistetty Final Fantasy -peli ilmestyi mobiililaitteille – Nyt voit pelata pleikkariklassikkoa kännykälläsi!

Final Fantasy IX ilmestyi alunperin vuonna 2000 PlayStationille, minkä jälkeen pelisarja jatkoi taivaltaan PS2:n puolella. Pitkälle olemme tulleet, sillä nyt FFIX on ilmestynyt myös älypuhelimille ja mobiililaitteille.

Polygon raportoi, että Final Fantasy IX on nyt saatavilla sekä Applen App Storesta että Google Playsta. Ainakin jälkimmäisessä peli kustantaa toistaiseksi 16,99€, mutta Polygonin mukaan kyseessä on 20% alennettu hinta ja tarjous on voimassa 21. helmikuuta asti.

Pelin päivitetty mobiiliversio sisältää uusia ominaisuuksia, kuten automaattitallennuksen, saavutukset, sekä high speed ja no encounters -moodit. Pelin grafiikoita on myös päivitetty, mutta Polygonin mukaan ne muistuttavat läheisemmin alkuperäisiä kuin joissakin aiemmissa Final Fantasy -käännöksissä.

Final Fantasy IX:ää kehitettiin aikoinaan samanaikaisesti VIII:n (1999) kanssa, mutta se muistuttaa enemmän pelisarjan aiempia pelejä. Ilmestyessään se sai myös loistavat arviot, Metacriticin keskiarvojen mukaan jopa paremmat arvosanat kuin pelaajien rakastama Final Fantasy VII (1997) tai vuotta myöhemmin PS2:lle ilmestynyt Final Fantasy X.

Alta voit katsoa pelin PC- ja mobiiliversion trailerin.