Far Cry 4 huijasi piraattipelaajat paljastamaan itsensä verkossa

Asetusten puuttuminen paljasti laittoman Far Cry 4 -version.

20.11.2014

Far Cry 4 ilmestyi toissapäivänä Pleikkarin ja Xboxin lisäksi PC:lle, ja joukko PC-pelaajia on valittanut verkossa FOV-asetusten puutetta. FOV eli ”Field of View” tarkoittaa tietysti näkökenttää, ja ilmeisesti moni pelaaja ei ole päässyt tekemään pelaamista helpottavia muutoksia näihin asetuksiin.

Totuus on kuitenkin, että oletettavasti (lähes) kaikki aiheesta valittaneet ovat ladanneet pelin laittomasti. Juju piilee siinä, että FOV-asetukset tulevat päivityksenä Far Cry 4:n jälleenmyyntiversion mukana. Joten mitä todennäköisimmin asetusten puutteesta valittavat pelaajat ovat ladanneet pelin laittomasti ja ilman tarvittavaa päivitystä.

Kotakun mukaan Ubisoft Montrealin luova johtaja Alex Hutchinson julkaisi asiasta twiitinkin: ”PC-pelaajat! Jos valitatte FOV-asetusten puutteesta … latasitte pelin laittomasti.”

Esimerkiksi Redditissä asiasta ovat valittaneet julkisesti monet pelaajat. Kysymys kuuluukin nyt, oliko tämä suunniteltua vai pelkkää sattumaa? On täysin mahdollista, että Ubisoftilla on ajateltukin tällä tapaa ovelasti paljastaa piraattilataajia, mutta toisaalta päivitys voi johtua pelkistä teknisistäkin tosiasioista.

Kotakun artikkeliin tulleiden kommenttien perusteella FOV-asetukset löytyvät nyt jo laittomistakin versioista, joten enää eivät piraattilataajat jää tällä tapaa kiinni.

Lisää luettavaa