Ehkäpä kaikkien aikojen odotetuin peli Grand Theft Auto VI julkistettiin vihdoin huikean trailerin siivittämänä – tämä kaikki siitä tiedetään!

Tiedonmurusia, niitä on jonkin verran!

05.12.2023

Grand Theft Auto VI -mylly pyörii vinhasti näin ensitrailerin  jalanjäljissä. Pelistä itsestään ei kuitenkaan vielä tiedetä järin paljoa.

Puolentoista minuutin mittaisen debyyttitrailerin perusteella GTA VI sijoittuu jälleen Miamin inspiroimaan Vice Cityyn. Tällä kertaa ei kuitenkaan liikuta kultaisella 80-luvulla vaan nykyajassa, ainakin kaikkien sosiaaliseen mediaan viittaavien yksityiskohtien perusteella. Videomateriaalin perusteella luvassa on niin kaupunkimaisemia kuin syrjäisempiäkin seutuja, hieman GTA V:n tapaan.

Päähahmo on vankilasta vapautuva Lucia, minkä lisäksi kuvioissa pyörii miespuolinen henkilö – kaksikon läheisten suhteiden perusteella tämän miesystävä. Kyseessä lienee aiemman vuodon yhteydessäkin nähty Jason, jota pääsee hyvin todennäköisesti myös ohjastamaan tämän ryöstöillä kuorrutetun Bonnie & Clyde -henkisen matkan aikana.

Mitä GTA VI:n ulkoasuun tulee, näyttäisi se hyödyntävän täysillä Xbox Series S|X:n ja PlayStation 5:n tehoja, vaikka peli rullaakin edelleen Rockstarin omalla RAGE-moottorilla – lyhennehän muodostuu sanoista Rockstar Advanced Game Engine. Tuunattu pelimoottori mahdollistaa visuaalisen tykityksen, mutta myös aiempaa isommat ja yksityiskohtaisemmat ihmismassat. Eläimiäkin Vice Cityn vehreässä ympäristössä liikkuu flamingoista krokotiileihin saakka.

Grand Theft Auto VI julkaistaan vuonna 2025 PlayStation 5:lle ja Xbox Series S|X:lle – pc-versiotahan ei ole vielä varmistettu virallisesti mutta moinen lienee tulossa Rockstarille ominaiseen tapaan viiveellä.

Ainiin, ja pelin nimihän on nyt sitten virallisesti Grand Theft Auto VI, roomalaisin numeroin ja ilman ylimääräisiä päätteitä.

 

Lisää luettavaa