Digital Foundry löi faktat tiskiin Controlin konsoliversioista – tällä alustalla Remedyn suurpeli rullaa parhaiten!

Controlin tekninen puoli Digital Foundryn syynissä.

Pelien teknistä puolta hyvin tarkasti arvioiva Digital Foundry on ottanut käsittelyynsä eilen ilmestyneen Controlin konsoliversiot.

Siinä missä pc pyyhkii säteenseurantoineen lattiaa konsoliversioilla, on tilanne huomattavasti tiukempi PlayStation 4:n ja Xbox Onen välillä. Vaikka Control näyttääkin mainiolta jokaisella alustalla, on näiden välillä myös yllättävän radikaaleja eroavaisuuksia muun muassa resoluution suhteen. Konsoleiden tehomalleissa Xbox One X vie suorastaan ylivoimaisen voiton 1440p-tarkkuudellaan, PS4 Pron jäädessä 1080p-resoluutioon, arvioi Digital Foundry.

Mitä ruudunpäivitykseen tulee, on jokaisella alustalla omat ongelmansa. Karvalakkimallien lisäksi ne suurimmat vastoinkäymiset tarjoaa PS4 Pro, jonka ruudunpäivitys yskähtelee taistelukohtauksissa reilusti alle kahdenkymmenen sekuntivauhtiin. Xbox One X:llä aivan vastaavia ongelmia ei ilmene, vaikka toki hidastelua on sielläkin luvassa.

Loppukaneettina Digital Foundryn asiantuntijat rummuttavat kuitenkin Controlin taustalla hyrräävän Northlight-pelimoottorin kykyjä. Erityisesti tyylikäs taidesuunnittelu ja mellevät tuhoefektit saavat raadilta reilusti suitsutusta. Koko videon voi katsastaa uutisen lopusta.

Remedy voi kolmen vuoden urakkansa jälkeen huokaista helpotuksesta, sillä Control on saanut reilusti ylistystä sitten eilisen julkaisunsa. Pelin Metacritic-arvostelukeskiarvo huitelee paraikaa peräti 81 pisteessä, ja tokihan myös Tilt on ehtinyt arvostella syksyn hittipelin, täällä.

Lähde: Digital Foundry