Battlefield-pelaajat kääntävät takkia: PS4-pelaajia nykyisin jo enemmän kuin PC-pelaajia

27.08.2014

Battlefield on aina ollut suosituin PC-pelaajien keskuudessa, mutta Battlefield 4 on tuonut muutokset tähän perinteeseen. Näin raportoi Battlefield 4 Central, jonka mukaan PlayStation 4:llä on nykyisin enemmän pelaajia kuin muilla alustoilla.

Sivuston julkaisemasta tilastosta näkyy kuitenkin, että PC oli tuoreimmankin Battlefieldin kohdalla suosituin alusta heti julkaisussa, mutta PS4 on noussut johtoon viimeisten kuukausien aikana. Tilastosta vastaa P-Stats Network, joka seuraa Battlefield-pelaajien määrää eri alustoilla.

BF4Central spekuloi, että kyse olisi PC-pelaajien kyllästymisestä pelin ongelmiin, mutta ilmiö voi selittyä muutoinkin. PlayStation 4 ilmestyi aivan samoihin aikoihin itse pelin kanssa viime vuoden marraskuussa, mutta sittemin konsolia on myyty jo yli 10 miljoonaa kappaletta. PS4-pelaajien määrän kasvu voi siis selittyä myös konsolin yleistymisellä, sekä tietysti itse pelin hinnan laskulla.

Siitäkin voi toki spekuloida, ovatko pelaajat samoja, jotka olisivat ennen pelanneet Battlefieldia PC:llä vai kokonaan uutta porukkaa. Tätä ei valitettavasti voi kovinkaan luotettavasti tutkia.

Lisää luettavaa