Sony on ymmällään: Huikeat 10 miljoonaa PS4:ää myyty, mutta miksi?

21.08.2014

Sony tiedotti hiljattain, että PlayStation 4 -konsolia myytiin ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana huikeat 10 miljoonaa kappaletta. Vaikka Xbox Onen virallisia myyntitilastoja ei ole julkaistu, pidetään yleisesti selvänä, että Sonyn konsoli on peitonnut Microsoftin kilpailijansa, ilmeisesti jopa Yhdysvalloissa, jossa Xbox 360 piti hallussaan edellisen sukupolven ykköskonsolin paikkaa.

Sony Worldwide Studiosin johtaja Shuhei Yoshida totesikin Eurogamerin haastattelussa suoraan, ettei yhtiö tiedä mistä moinen myyntilukema johtuu. Yoshida myönsi, että tietämättömyys hermostuttaa häntä tulevaisuuden myynnin kannalta.

”Jos myymme nyt tämän määrän yksiköitä, ei jää jäljelle kuluttajia, joille myydä. Se on kammottava näkymä,” Yoshida kommentoi.

Yoshida kertoi myös kysyvänsä kaikilta asiasta tiedustelevilta toimittajilta heidän omaa mielipidettään. VGRHQ:n artikkelissa spekuloidaankin, että Sonyn myyntimäärä johtuu hypestä, ei niinkään konsolin paremmuudesta. Xbox Onen hinta on jo ainakin Yhdysvalloissa pudotettu PlayStationin tasolle, eikä kumpikaan konsoli ole kärsinyt suuremmista hardware-ongelmista. Lisäksi konsolien eksklusiiviset pelijulkaisut ovat saaneet paljon huonoja arvioita, vaikka tulevaisuudessa toki onkin odotettavissa monia hienoja yksinoikeuspelejä.

”Suoraan sanottuna se [PlayStation 4] näyttää myyvän perustuen viime vuonna kertyneeseen positiiviseen hypeen, ja Xbox One kärsii vieläkin vuoden 2013 huonosta julkisuudesta,” artikkelissa todetaan.

Lisää luettavaa