Arvostettu EDGE-lehti listasi männäsukupolven parhaat pelit – Kärkipaikka saattaa yllättää!

Dark Souls oli seitsemännen sukupolven paras peli, kertoo EDGE.

06.10.2014

Vuosi sitten kuvassa olevaa The Last of Usia liputettiin sukupolvensa ultimaattisena pelikokemuksena. Vaan eipä enää, ainakaan pelilehti EDGEn mukaan.

EDGE nimittäin listasi tuoreimmassa numerossaan videopelien seitsemännen sukupolven parhaat pelit, eikä The Last of Us kivunnut kuin kolmannelle sijalle. Ykköspaikan listalla vetäisi vuoden 2011 action-roolipeli Dark Souls, jota seurasivat Super Mario Galaxy, The Last of Us ja Portal.

Tässä EDGEn listaus kokonaisuudessaan:

1. Dark Souls
2. Super Mario Galaxy
3. The Last of Us
4. Portal
5. Grand Theft Auto V
6. Red Dead Redemption
7. Super Street Fighter IV
8. Bayonetta
9. LittleBigPlanet
10. Call of Duty 4: Modern Warfare

Lista on sen verran sekalainen, että sitä voi hyvinkin pitää melko puolueettomana alustojen suhteen. Grand Theft Auto V:ttä listalla seuraava Red Dead Redemption on myös positiivinen yllätys. Rockstarin länkkäripeli ei ole missään vaiheessa kivunnut GTA:n maineeseen, mutta peliä on etenkin jälkikäteen alettu arvostaa sukupolvensa parhaimmiston joukossa. On myös hienoa, että Nintendo-peli on kivunnut peräti toiselle sijalle, ja että Pleikkarin innovatiivinen LittleBigPlanet saa ansaitsemaansa arvostusta.

Nintendo Everythingin raportoima lista löytyy EDGEn tuoreimmasta printtinumerosta, joka sisältää myös TOP10-listan sukupolven parhaista yksittäisistä pelihetkistä.

Tässä vertailun vuoksi toinen TOP10-listaus saman sukupolven parhaista peleistä, tällä kertaa WatchMojo -sivustolta. Listalla on yllättävän vähän yhteistä EDGEn listauksen kanssa, johon tämä videolista ei siis mitenkään liity.

Lisää luettavaa