Activision haastettiin oikeuteen – Angolalaisen kapinajohtajan lapset eivät pitäneet Call of Dutysta

Oikeaan maailmaan sijoittuvia pelejä on hankala tehdä ilman, että niissä esiintyisi aitoja historiallisia henkilöitä. Nyt Activision onkin haastettu oikeuteen, koska pelissä Call of Duty: Black Ops väitetysti esitetään angolalainen kapinajohtaja Jonas Savimbi huonossa valossa.

Taistelussa Angolan valtion joukkoja vastaan vuonna 2002 kuollut Savimbi esitetään hänen kolmen poikansa nostaman syytteen mukaan pelissä ”barbaarina” ja ”vajaaälyisenä henkilönä, joka haluaa tappaa kaikki”. Tästä syystä pojat hakevat Activisionin Ranskan-jaostolta miljoonan euron korvauksia.

Activision Blizzardin asianajaja Etienne Kowalski on vastannut, että Savimbi esitetään pelissä nimenomaan ”hyviksenä” ja ”sellaisena kuin hän olikin… Angolalaisen historian henkilönä, joka oli sissijoukkojen johtaja taistelussa sosialistista angolalaista puoluetta MPLA:ta vastaan”.

Seuraavan videon perusteella näyttäisi siltä, että Activision on oikeassa, sillä Savimbi näyttäisi tekevän pätkässä vain työtään ja saa jopa amerikkalaisilta sotajoukoilta kehuja rohkeudestaan.