97/100 – Uusi Metal Gear: Phantom Pain kerää huikeita arvioita!

Metal Gear Solid: Phantom Painin 1. syyskuuta tapahtuvaan julkaisuun on enää hieman yli viikko, ja ensimmäisiä arvioita alkaa jo löytyä. Peliarvosteluiden varsinainen niin sanottu ”embargo” on vasta maanantaina 24.8., eli ennen sitä ei arvioita saisi julkaista, mutta ilmeisesti joko juuri tätä päivämäärää ennen ulos tulevat lehdet ovat saaneet luvan rikkoa tätä tai sitten kyse on jostain vakavammasta.

Ensimmäisenä julkaistu ranskalaisen JeuxVideo Magazinen arvio antoi pelille mukavat 17/20. Peli sai 4/5 jokaisessa kategoriassa: pelattavuus, äänet, grafiikka ja pituus. Jotkut ovat tosin jo ehtineet kyseenalaistaa, millaisella matematiikalla 4 x 4 olisi 17 eikä 16.

mgs-arvio ranska

Toisena julkaistu Phantom Pain -arvio tulee espanjalaiselta HobbyConsolas-pelilehdeltä. Lehtiarviosta tehty karkea käännös kertoo muun muassa, ettei peli ole aivan yhtä liikuttava kuin muut MGS-nimikkeet, mutta toisaalta se ylittää kaikki odotukset ja tulee olemaan suuri puheenaihe pelimaailman keskuudessa. Espanjalainen MGS-faniksi tunnustautuva arvostelija myös kutsuu peliä parhaaksi hiiviskelypeliksi koskaan.

Eräs Reddit-käyttäjä käänsi pelin arvion kokonaan englanniksi ja tekstin joukosta löytyi pari mielenkiintoista yksityiskohtaa. Pelissä esimerkiksi annetaan pelaajalle välillä kaksi vaihtoehtoa, joista valinta määrittelee sen, kohtaako pelaaja tiettyjä hahmoja pelissä ollenkaan. Lisäksi pelin 1980-luvulta olevan soundtrackin kerrotaan saamaan pelaajat tunnekuohujen valtaan itkemään, kun taas käsikirjoituksen ilmoitetaan kirvottavan pelaajat kyyneliin.

msg-espanja