7-vuotias poika teki yli 5000 euron laskun kännykkäpelillä

A blissfully unaware young boy nearly bankrupted his family by spending a whopping £3911 on the iOS title Jurassic World – all by purchasing in-game currency.

Kännykät ja lapset ovat yhdistelmä, joka on kautta matkapuhelimien olemassaolon ajan mietityttänyt vanhempia ympäri maailmaa. Mukana kannettavalla puhelimella kun voi hyvin helposti tehdä suuria laskuja.

Englannissa onnellisen tietämätön nuori poika lähestulkoon sai perheensä perikatoon järkyttävällä 3911 punnan eli yli 5300 euron puhelinlaskulla. Vain 7-vuotias Faisall Shugaa oli ostanut pelinsisäistä valuutta iPhonen iOS-pelissä Jurassic Worldissa. Nimestä päätellen aasialaista alkuperää oleva lapsi oli muistanut isänsä Mohamedin Apple-ID:n, mistä syystä hän pääsi isäukkonsa tiliin ilman minkäänlaista rajoitusta.

Jurassic World kuuluu sellaisten tyypillisten mobiilipelien joukkoon, joissa pääsee etenemään nopeammin, mitä enemmän rahaa on valmis syytämään. Näinpä Faisall oli laittanut rahaa palamaan niin sanottuihin Dino Buckseihin oikeain reippaalla kädellä. Isän mukaan poika teki yhteensä 65 ostoa viiden päivän aikana. Erään erityisen epäonnisten tunnin aikana lapsi oli saanut poltettua peräti 1500 puntaa.

Ymmärtäväinen Apple antoi kaikeksi onneksi isä-Shugaalle hyvityksen, mutta miestä jäi suututtamaan se, kuinka helposti moinen raha pystyttiin hetkessä kuluttamaan ilman minkäänlaisia ilmoituksia hänen laitteeseensa.

 

Miksei asiasta ilmoitettu mitenkään? Tällaisen on pakko näyttää palvelussa virheeltä, sillä ei kukaan voisi näin paljon käyttää yhden päivän aikana”, isä sanoi ilmeisesti viitaten erityisen hinnakkaaseen vuorokauteen. ”Poikani vain pelaili peliä. Hän ei tiennyt käyttävänsä rahaa. Hän on seitsemänvuotias. Seitsenvuotiaana ei tiedä rahan arvoa.

Kannattaa olla todella varovainen, jos pikkulapsi saa kännykän käteensä!

 

Lisää luettavaa