2K aloitti vuoden vihjailemalla uudesta BioShock-pelistä – ja ryhtyi heti syömään sanojaan

BioShock-sarjan luonut Ken Levine on kehittäjätiiminsä kanssa siirtynyt jo uusiin kuvioihin, mutta sehän ei tarkoita, että BioShock olisi kuollut ja kuopatta. Julkaisija 2K Games vaikuttaakin vihjailleen Uudenvuodenpäivänä aivan päinvastaista.

Ison-Britannian 2K:n Twitter-tilillä julkaistiin nimittäin viime perjantaina alla oleva viesti.

Lainauksen ”Takaisin töihin ja takaisin Raptureen!” voi helposti tulkita viittaavan siihen, että uusi BioShock-peli olisi tekeillä, ja koko viestistä tulee mieleen, että ehkäpä peli olisi tulossa vielä tänä vuonna. Fanien harmiksi pelijulkaisija ryhtyi kuitenkin heti syömään sanojaan. Vastauksena lukuisten Twitter-käyttäjien tiedusteluihin 2K vakuutti että oheinen kuva oli ”vain ainoa juttumme, jossa luki hyvää uutta vuotta” ja että Raptureen ”voi aina palata takaisin”. Jälkimmäinen viittasi tietenkin vanhoihin peleihin.

Joko kyseessä oli harmiton uudenvuoden toivotus, josta fanit turhaan innostuivat, tai sitten joku 2K:n työntekijöistä meni vihjailemaan uuden BioShockin julkaisusta ennen aikojaan. 2K:n omistavan Take-Twon toimitusjohtaja Strauss Zelnick on kuitenkin jo marraskuussa kertonut, että BioShock on ”pysyvä franchise yhtiölle”, mitä voi pitää lupauksena pelisarjan jatkumisesta.

Hullua pelisarjasta luopuminen olisikin, sillä kriitikoiden sekä pelaajien rakastamat BioShock-pelit ovat myyneet yhteensä yli 25 miljoonaa kappaletta ja sarjan edellinen julkaisu BioShock Infinite on yksinäänkin myynyt 11 miljoonaa. Uutta BioShock-peliä voi siis pitää varmana, mutta sen julkaisuajankohta on täysin arvailujen varassa.

Lisää luettavaa