20 vuotta sitten ilmestyi todellinen klassikkopeli, joka poiki yli parikymmentä jatko-osaa

Vaikea uskoa, mutta Wormsin ilmestymisestä on vierähtänyt jo 20 vuotta. Alkuperäinen matostrategiapeli ilmestyi vuonna 1995 lukuisille alustoille, vaikka tarkat julkaisupäivätkin ovat osittain hämärän peitossa. Mega Drivelle peli saapui jo 1. kesäkuuta, kun taas PC-versio ilmestyi vasta 31. lokakuuta ja PlayStation-versio (ainakin Euroopassa) vasta joulukuussa. Samana vuonna peli ilmestyi myös Game Boylle ja Macille, vaikka alunperin se suunniteltiinkin Amigalle.

Worms käynnisti samannimisen pelisarjan, joka on myynyt miljoonia pelejä maailmanlaajuisesti. Pelisarjassa on ilmestynyt jo yli 20 peliä, joista Worms 2 (1997) ja Worms Armageddon (1999) lienevät ne klassisimmat. Sarja jatkuu ensi vuonna PC:lle ja Xbox Onelle kehitettävällä Worms WMD -pelillä.

Worms-pelit saivat etenkin alkuvuosinaan runsaasti kiittäviä arvioita, mutta ajan kanssa ainakin kriitikoiden arvostus sarjaa kohtaan on hiipunut. Vuonna 2007 IGN listasi Wormsin yhdeksi pelisarjoista, jotka ovat parhaat päivänsä nähneet.

Alta voit katsoa alkuperäisen Wormsin intro-videon, sekä näytteen pelin DOS-versiosta. Nämä pätkät herättävät varmasti monissa nostalgisia tunteita. Jos pelinälkä iskee, Worms on saatavilla PC:lle Steamin kautta huokeaan hintaan.