Loppuvuodesta 2018 ovensa sulkenut Telltale Games onnistui kukoistuskautensa aikana luomaan huomattavan määrän erittäin onnistuneita tarinapohjaisia seikkailupelejä. Erityisesti The Walking Deadin ensimmäisistä kausista ja Wolf Among Usista voidaan puhua tänä päivänä jo klassikoina. Telltalen kiinnitys tarinapohjaisen Borderlands-seikkailun luotsiksi olikin aikoinaan lähes itsestäänselvyys.
Borderlandsin maailmassa on aina ollut potentiaalia hyville tarinoille. Pääsarjan pelien lähinnä raapaistessa hiekkadyynin pintaa tarinankerronnallaan, tarjoaa Tales from the Borderlands oivan tilaisuuden syventyä narratiiviin isommin. Telltalen aikalaisteoksille uskollisesti kokonaisuus on enemmänkin interaktiivinen elokuva kuin täysiverinen peli. Seikkailun pääpaino on dialogissa, mutta mukana on myös muutama toiminnallisempi osuus. Mekaniikoiltaan toimintakohtaukset tuppaavat olemaan hyvin keskinkertaisesti toteutettuja ja lopulta toimittavat virkansa vain rimaa hipoen. Taustamateriaalin tuntien on kuitenkin ymmärrettävää, että mukana on esimerkiksi kohtauksia, joissa pitää vaikkapa ampua aseella, joten varsinaista haittakaan ei niiden mukanaolosta pääse syntymään.
Tarinassa seurataan Hyperionin leivissä työskentelevän pyrkyrimäisen Rhysin sekä tämän kollegan Vaughnin epätoivoista yritystä päästä kiinni isoon rahasaaliiseen. Koheltava duo saa matkan aikana rinnalleen Pandoran ankeissa oloissa koko elämänsä viettäneet orposisarukset Fionan ja Sashan. Juonta jatketaan usein vuoron perään joko Rhysin tai Fionan näkökulmasta. Hauskasti ajoittain eri hahmojen näkemykset samoista tapahtumista saattavat myös erota toisistaan. Eroavat versiot tarinasta mahdollistavat epäluotettavan kertojan mukanaan tuomia tarinankerrontatemppuja, joita pääsarjankin peleissä on hyödynnetty ajoittain.
Teknisesti teos on aikakautensa ja studionsa tyypillinen edustaja. Nyt uudelleen kauppapaikoille palautettu kokonaisuus on käytännössä identtinen alkuperäiseen julkaisuunsa verrattuna. Telltalelle ominaiseen tapaan animaatiot ovat kankeita, graafisia bugeja esiintyy tasaisesti ja ajoittain kokonaisuus jopa hyytyy täysin sekunniksi tai pariksi. Pyhällä hengellä ja purkkavirityksillä kömpelösti eteenpäin pyörivä kokonaisuus ei kuitenkaan verhoa sitä seikkaa, että itse tarina ja varsinkin juonenkuljetus toimivat erinomaisesti. Ison osan teoksen toimivuudesta kantaa myös harteillaan kertakaikkisen loistava ääninäyttelijäkaarti. Äänihuuliaan onkin tällä kertaa venyttelemässä muun muassa Troy Bakerin ja Laura Baileyn kaltaisia alan kärkinimiä.
Viiteen parin tunnin mittaiseen jaksoon jaettu seikkailu seisoo hienosti omilla jaloillaan pääsarjan osien joukossa. Hahmojen ja juonen tehosta kertoo omaa tarinaansa myös se, että kolmannen Borderlandsin juonesta iso osa keskittyy nimenomaan Talesista tuttujen hahmojen ympärille. Uusi julkaisupaketti ei varsinaisesti tuo Tales from the Borderlandsin jo aiemmin kokeneille mitään uutta, mutta varsinkin uusille pelaajille tarjolla on erinomainen muutaman pelisession pituinen kattaus. Borderlandsin faneille ja erityisesti kolmanteen osaan hullaantuneille kyseessä on lähestulkoon pakko-ostos.
Saatavilla: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation 5 Pro, PlayStation 5 (testattu), Xbox 360, Xbox One, Xbox One X, Xbox Series X|S, mobiilialustat
Ikäraja: PEGI 18 (väkivalta)