Pari vuorokautta neutraalia ääntä – arvostelussa Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max -pelikuulokkeet (PlayStation)

Stealth 600 Gen 2 Max -luurien PlayStation-versio soi pitkään ja tasaisen varmasti.

18.11.2022

Muutama kuukausi takaperin Tiltin korvilla testatuista Stealth 600 Gen 2 Max -pelikuulokkeista saapui nyt PlayStation-konsoleille suunnatut versiot. Aiemmin testatut luurit olivat virallisesti Xbox-lisensoidut, mutta ne toimivat myös Pleikkareilla. Nämä uudet eivät kuitenkaan toimi Xboxilla. Menitkö sekaisin? Väännetään tämä nyt ihan ensimmäiseksi rautalankaselväksi.

Kuulokkeiden Xbox-version USB-donglessa on kytkin kahdella asennolla. Ensimmäisessä asennossa kupit toimivat Xbox-konsoleilla, toisessa taasen tietokoneella, Nintendo Switchillä ja PlayStation-konsoleilla. Luureissa äänenvoimakkuusrullan alapuolella oleva peli- ja chat-äänien balansointisäätörulla toimii ainoastaan Xbox-käytössä; muilla laitteilla se toimii oman äänen monitoroinnin voimakkuussäätimenä.

Kuulokkeiden PlayStation-version USB-donglen kytkimen kautta valitaan se, käytetäänkö luureja konsolilla (PS4, PS5, Nintendo Switch) vai tietokoneella. Äänenvoimakkuusrullan alapuolella oleva rulla toimii kaikissa tapauksissa oman äänen monitoroinnin voimakkuussäätimenä.

Surround-äänen (Dolby Atmos, DTS:X) suhteen Xbox-versio on luonnollisesti parhaimmillaan Microsoftin konsolien kanssa. Sonyn omaa 3D-ääntä kaipaavien valinta on tietenkin luurien PS-versio. Jos omistaa sekä Xbox- että PlayStation-konsolit ja haluaa käyttää luureja molemmilla, on vaihtoehtona ainoastaan Xbox-versio.

Noin. Nyt kun tiedetään se, mikä versio soveltuu kenellekin, voidaan keskittyä itse luurien toimintaan.

Stealth 600 Gen 2 Max -peliluurien PlayStation-versio toimii ja soi kuten aiemmin arvosteltu Xbox-versio. Se on oikein hyvä asia se. Kerrataanpa kuitenkin tässä vielä luurien erittäin hyvä toimivuus ja äänenlaatu.

Ensinnäkin kuulokkeiden kunnioitettava 48 tunnin käyttöaika helpottaa elämää vähentämällä latauskertoja. Itse asiassa kupit soivat useita tunteja enemmänkin, joten mukana tulevaa 60-senttimetristä latausjohtoa ei tarvitse kovinkaan usein etsiä. Kaupan päälle luurien tukema pikalataus tarjoaa jopa kahdeksan ja puolen tunnin toiminnan vaivaisen vartin latausajalla.

Luurien käyttömukavuus on erittäin hyvällä tolalla. Tietokoneella tehtävä firmware-päivitys on ainoa asia joka kannattaa suorittaa ensimmäiseksi, mutta sen jälkeen luurien käyttö sujuu jo muitta mutkitta. Eikun USB-dongle kiinni yhteensopivaan laitteeseen, siitä laitevalintakytkin oikeaan asentoon, virta luureihin ja pelailu voi alkaa.

Vasemmassa korvakupissa on virtanäppäimen lisäksi kaksi voimakkuusrullaa (ääni & mikrofonin monitorointi) ja Mode-toimintonäppäin. Ensiksi mainitulla onnistuu myös Turtle Beachin oman Superhuman Hearing -äänitilan valinta, kun taas jälkimmäisellä valitaan joku neljästä eri ekvalisaattoriasetuksesta.

Vasemmasta kupista kääntyy eteenpäin myös laadukas joskin jopa liian herkästi toimiva mikrofoni. Mikki nappaa helposti taustaääniä, joten kovassa huliviliympäristössä se ei ole parhaimmillaan. Rauhallisessa tilassa sen äänenlaatu on kuitenkin mainio.

Luurien fyysinen olemus ei ole muovisuudessaan kummoinen, mitä nyt korvakuppien kankainen pinta ja pääpannan todella sivelevä pehmuste tuntuvat oivallisilta. Kupit ovat varsin jäykät ja ne pysyvät päässä poikkeuksellisen hyvin. Puristus on selkeä mutta ei verenkiertoa pysäyttävä. Korvat eivät myöskään hikoile näiden parissa yhtään.

Äänenlaadullisesti Stealth 600 Gen 2 Max on ihastuttavalla tavalla neutraali. Korvat eivät rasitu vaikka pelaisi tuntitolkulla putkeen. Kuppien 50 mm:n elementit eivät petä dynamiikan suhteen. Korville tulee potkua aina kun sitä tarvitaan, eivätkä korkeat taajuudet säröile laisinkaan.

PS5:n 3D-audiotila toimii myös pätevästi. Kauniisti avautuva äänimaisema heittäytyy surroundin vietäväksi erittäin hyvällä asenteella. Tulipa vastaan jopa hetkiä jolloin 3D-soundi oli lähestulkoon huippuluokkaa.

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max (for PlayStation) on erittäin vakavasti otettava vaihtoehto korville. Se on pelikuulokkeena erinomainen, mitä nyt mikrofonin suhteen täytyy olla hieman varovainen ympäristön suhteen. Jos luureja käyttää ainoastaan peliäänien tai elokuvien kuunteluun, nämä tarjoavat tässä hintaluokassa aika lailla virheettömän vastineen. Myös 3D-toimivuudesta voisi moni valmistaja ottaa oppia.

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Maxin myyntihinta on noin 140 euroa. Luurit on saatavilla seuraavilla väreillä: musta, punainen (Midnight Red) ja arktisen harmaa-valkoinen (Arctic Camo).

YHTEENVETO:
**** / *****
Pitkään yhdellä latauksella soivat tasaisen tasokasta ääntä tarjoavat peliluurit etenkin PlayStation-pelaajille. Mikrofonia käytettäessä ympäristön kannattaa kuitenkin olla hiljainen, etteivät pelikaverit pillastu herkästi kantautuvista taustaäänistä. PS5:n 3D audio toimii kerrassaan pätevästi.

Midnight Red -luurit punastelevat myös päiväsaikaan.

Lisää luettavaa