Nyt ei pätki eikä pauku – arvostelussa Sennheiser GSP 370 -pelikuulokkeet

Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser on iskenyt kyntensä myös pelimarkkinoille. Tilt pääsi testaamaan firman langatonta GSP 370 -kuulokemikrofonia.

05.12.2019

Uskomattomalla akunkestolla varustettu Sennheiser GSP 370 on mielenkiintoinen headset. PlayStation 4:n, PC:n ja Macin omistajille soveltuva kuulokemikrofoni tarjoaa lähes viiveettömän langattoman yhteyden mukana tulevan USB-donglen kautta. Yhteys kuulokkeiden ja donglen välillä muodostuu nopeasti, ja se oli pitkissä testisessioissa ihailtavan vakaa ja häiriötön.

Mutta ei mennä asioiden edelle. Kuulokkeiden käyttöönotto vaatii nimittäin hieman kärsivällisyyttä. Ennen pelisessioita sekä kuulokkeiden että donglen firmwaret kannattaa päivittää Sennheiser Gaming Suitella. PC-puolella Suite on toistaiseksi saatavilla vain Windows 10 -koneille. Softa ei itsessään ole mikään maailman paras kokonaisuus, mutta onneksi firmispäivitykset sujuivat ilman suurempia ihmettelyjä.

Firmwaren päivittämisen jälkeen kuulokkeiden käyttäminen onkin sitten yksinkertaisimmasta päästä. Kuulokkeissa itsessään ei ole kuin virtakytkin ja päteväksi osoittautunut äänensäätöpyörä. Reilun kokoisen pyörän löytää tarvittaessa nopeasti, ja siinä on sopivan pehmeät ”askeleet” volyymin säätämistä varten. Ääntä lähtee riittävästi, vaikka usein huomasinkin pitämäni volyymitason lähentelevän maksimia. Ääni ei särkynyt täysilläkään pidettäessä, joskaan niin kovalla en lähtisi kuulokkeita kokeilemaan testisessioiden ulkopuolella.

Itse äänenlaatua voi kuvailla yhdellä sanalla: puhdas. Basso on hienoisen varovainen, mutta muutoin äänen yleiskuva on todella selkeä ja tarkka. Stereoerottelu on erinomainen, eikä äänessä ole minkäänlaisia virheitä. Yhteys dongleen pysyy myös luotettavana, vaikka kävelisi seinän taakse piiloon. Äänen kantoalue on itse asiassa pisin ja paras mitä allekirjoittaneen eteen on toistaiseksi langattomien kuulokkeiden saralla tullut.

Myös mikrofoni on tasokas. Ääni välittyy pelikumppaneille puhtaasti ja pätkimättä. Mikin saa mykistettyä nostamalla puomin pystyyn, joskin se saisi hitusen paremmin asettua itse kuulokekupin viereen; nyt mikrofoni jää omaan makuun liian etukenoon. Puomin kallistusaste pystyasennossa ei ole suuri, joten toisia pelaajia tämä ei haittane.

Entä sitten se mukavuus? Siinäkään GSP 370 ei petä. Pehmustetut kaksoismateriaalikupit peittävät korvanlehdet hellästi, eikä hikoilua muodostunut pitkissäkään pelimaratooneissa. Kuulokkeiden 285 gramman painoa höllätään pehmustetulla, kaksiakselisella pääpannalla miellyttävästi. Mikä tärkeintä: kuulokkeet asettuvat päähän hyvin.

Valmistaja lupaa GSP 370:lle jopa sadan tunnin käyttöajan ilman latausta. Epäilys oli kova, mutta asia tuli todistettua faktaksi. Siinä vaiheessa kun virta loppuu, voi kuulokkeiden käyttöä jatkaa micro-USB-liittimen kautta suoritettavan latauksen aikana. Paketin mukana tulee puolitoistametrinen latauskaapeli.

Lähes kahdensadan euron hintainen Sennheiser GSP 370 soveltuu puhdasta langatonta stereoääntä kaipaaville pelaajille. Kuulokkeet tuntuvat hyvältä päässä ja langaton yhteys on esimerkillisen pätkimätön. GPS 370 on riisuttu ylimääräisistä basso- ja surround-kytkimistä, joten ääni todellakin pidetään neutraalina. Myös puheyhteys on kiitettävän selkeä. PC:n Sennheiser Gaming Suite -softa kaipaisi lisäkoodausta, mutta mikäli on tarkoitus käyttää kuulokkeita ainoastaan PlayStation 4:llä, tämäkään ei ole ongelma.

Langattomana stereokuulokkeena Sennheiser GSP 370 on erinomainen valinta.

Ei se paketin koko, vaan se mitä sisältä löytyy.

Lisää luettavaa