Palkkionmetsästäjien korville – arvostelussa Logitech G A30 The Mandalorian Edition -pelikuulokkeet

Antaako Star Wars -silaus hyvän syyn ostaa nämä luurit?

08.03.2023

Logitechin haltuun ottaman Astro-tuotemerkin A30-pelikuulokkeiden PlayStation-versiot arvosteltiin Tiltissä muutama kuukausi takaperin. Nyt ihmeteltäväksi saapui luurien Designed for Xbox -malli erikoisväritettynä The Mandalorian Edition -erikoisversiona.

Koska kyseessä on käytännössä samat luurit kuin aiemmin arvostellut, kannattaa kyseinen kattava juttu lukea pohjatiedoksi. Yllättävästi näiden ”uusien” kuulokkeiden äänenlaadussa on kuitenkin pientä eroa. Siitä myöhemmin lisää.

Kolmesta eri lähteestä ääntä yhtä aikaa toistava Logitech G A30 The Mandalorian Edition on komea setti kaikille Tähtien sota -faneille. Laadukkaasti rakennettuihin luureihin on ujutettu useita hyvän virneen kasvoille antavia Star Wars -viitteitä.

Jo itse pakkausta avatessa tulee vastaan pari yllätystä, mutta jätetään ne tässä spoilaamatta. Sen sijaan kerrottakoon, että mukana tulevassa suoja- / kantokotelossa on päällä asianmukainen logo. Varsinaiset herkut on kuitenkin jätetty itse tuotteeseen.

330-grammaiset luurit on puettu Beskar-tyyliseen värimaailmaan. A30:t näyttävät mustan ja metallinharmaan sävyissä hillityiltä mutta myös viimeisen päälle tyylikkäiltä. Kaiken lisäksi kuuloke-elementtien suojaverhoissa ja korvakuppien irroitettavissa suojamuoveissa olevat The Mandalorian -kuviot tuovat onnistuneesti lisämaustetta. Pienenä yksityiskohtana on pakko mainita Lightspeed-USB-donglen päädyssä oleva Grogu- eli Baby Yoda -silhuetti.

Oli Star Wars -fani tai ei, nämä luurit näyttävät todella hienoilta. Kuten aiemmassa PlayStation-version arvostelussa tuli todettua, myös stereoääni on hyvällä tolalla. Todella yllättäen näissä Designed for Xbox -versioissa soundi on vieläkin parempi.

Miten se on mahdollista? Onko elementeissä tehty jotain hienosäätöä vai käsitteleekö uusin laiteohjelmisto ääntä paremmin? Mene ja tiedä, mutta ääni on kuitenkin näissä The Mandalorian Edition -luureissa hyppysellisen verran parempi kuin A30 for PlayStation -malleissa. Dynamiikkaa on enemmän ja etenkin ala- ja keskitaajuudet toistuvat ryhdikkäämmin äänen pysyessä kuitenkin erinomaisen selkeänä. Harmi, että Dolby Atmos tai muut surround-tilat eivät soi vieläkään kuin parhaimmillaan keskinkertaisesti.

Logitech G A30 The Mandalorian Edition ei ole ainoastaan kaunis paketti. Kyseessä on moneen pystyvät pelikuulokkeet, jotka saa liitäntätavoista (Lightspeed, Bluetooth & 3,5 mm) johtuen kiinni laitteeseen kuin laitteeseen. Stereoääni on erinomainen ja luurit tuntuvat päässä hyviltä.

Myös virran puolesta asiat ovat hyvin, sillä kuulokkeet jaksavat yhdellä latauksella mukavat 27 tuntia. Hyvän akkukeston lisäksi luurien yleisfiilis on erinomainen. Kaupan päälle vetovoimaan vaikuttavat magneettikiinnityksiensä ansiosta nopeasti vaihdettavat korvapehmusteet.

Harmittavasti kuulokkeiden kaikkien asetuksien säätäminen onnistuu ainoastaan kännykkään ladatulla softalla. Tämä on luonnollisesti kaukana optimaalisesta mukavuudesta. Tänä päivänä kännykkäpakko tosin tuntuu olevan vakio asian jos toisenkin suhteen, eli siinä suhteessa homma ei tietenkään vaivaa moiseen tottuneita. Mutta joillekin käyttäjille sillä on merkitystä ja heidän täytyy siis niellä asia tullakseen luurien kanssa täydellisesti toimeen.

Mutta ollaan nyt lopussa täysin rehellisiä: Star Wars -fanille näitä on vähän vaikea olla suosittelematta – korkeasta hinnasta huolimatta. Ovat nämä niin hiton siistin näköiset!

Logitech G A30 The Mandalorian Edition maksaa 279 euroa.

YHTEENVETO:
***(*) / *****
Todella mukavat ja kolmesta eri laitteesta samaan aikaan sujuvasti ääntä toistavat luurit pelikäyttöön. Hinta on korkeahko, mobiilisoftapakko ei hymyilytä ja tilaäänien keskinkertainen toisto harmittaa. Jos edelliset eivät kuitenkaan tuota käyttäjälle ongelmia, on kyseessä ehdottomasti neljän arvostelutähden verran laadukasta ääntä toistavat ultratyylikkäät pelikuulokkeet.

Todelliset jediritarit ottavat kuulokepehmusteet pois heti kättelyssä.

Lisää luettavaa