Yhdellätoista näppäimellä pelikentälle – arvostelussa HyperX Pulsefire Raid

Onko tästä Pulsefire-hiirestä hyötykäyttöön, vai onko se tarkoitettu ainoastaan tiukkoihin raideihin?

09.07.2021

HyperX:n Pulsefire-hiirisarjassa riittää valinnanvaraa. On langattomasti toimiva ja latautuva Dart, kohtuuhintainen FPS Pro, ultrakevyt Haste sekä valojuovilla varustettu Surge. Raidin merkittävin ero edellisiin on toimintonäppäimien suurempi määrä: niitä on tässä nimittäin yksitoista.

Ergonominen Pulsefire Raid on tarkoitettu niille, joille ei hiiren perusnäppäimet riitä. Hiiren päällä on pääpainikkeiden lisäksi rullan alle sijoitettu ja yleensä DPI-vaihtajana käytetty pikkunappi. Luonnollisesti itse rullassa on klikkinäppäin, joka toimii myös sivusuuntiin. Raidin vasemmassa sivussa sijaitsee viisi lisänäppäintä. Kaikkien nappien toimintoja (mukaan lukien makrot) voi hallita NGenuity-ohjelmistolla, joka on saatavilla Windowsille. Hiirirullan ja koko komeuden päällä olevan HyperX-logon RGB-valosäädöt sekä itse härvelin firmispäivitykset hoidetaan samaisella softalla.

1,8-metrisellä punotulla kaapelilla liitettävä Pulsefire Raid saa tarkkuutensa Pixart 3389 -anturista. Se on todettu useissa muissakin hiirissä äärimmäisen toimivaksi tapaukseksi, joten kaikki on siltä osin kunnossa. Vauhtiakin piisaa valtaosalle käyttäjistä riittävästi: DPI-asetuksia voi tallentaa hiireen kolme kappaletta väliltä 200 ja 16 000. DPI:tä voi säätää viidenkymmenen pykälissä.

Näppäimistä lähtee selkeä mutta kohtuullisella voimakkuudella kuuluva klikkiääni. Napsautuksissa on myös pienuudesta huolimatta hyvä vaste, joten sekä sormet että korvat reagoivat klikkauksiin mainiosti. Näppäimet toimivat Omron-kytkimillä, joille luvataan 20 miljoonan klikin elinkaari.

Käyttömukavuus Raidissa on korkealla tasolla. Hiiren pinta tuntuu erittäin hyvälle ja sivuissa olevat kumipinnat on muotoiltu kutakuinkin täydellisesti. Hikoilua ei muodostunut kämmeneen vaikka rajuimpien pelisessioiden aikana itse testaaja kävikin suhteellisen kuumana. Pari hassua kertaa tuntui siltä, ettei klikkikomento mennyt perille, mutta tätä virhettä ei näiden kahden tapauksen jälkeen pystytty enää toistamaan. Onkin siis mahdollista, että nuo ’klikkien väliinjäämiset’ olivatkin vain tappiosta johtunutta aivojen tuottamaa ”kyllä mä ammuin sitä enste!!11!”-selitystä.

Näppäimien suhteen on kuitenkin yksi aito moite: pisimmällä oleva kylkinäppäin on nimittäin allekirjoittaneen peliasennolle aivan liian kaukana. Sen verran pahasti sitä joutuu peukalolla kurkottamaan, että suoritukseen kuluu tärkeitä sekunnin kymmenyksiä. Näppäin ei siis yksinkertaisesti sovellu hektisissä tilanteissa käytettäväksi. Hyötykäyttöhetkinä asia ei ollut ongelma, mutta peleissä sitäkin suurempi.

Ja kun kerta hyötykäytöstä puhutaan, niin on todettava, että Raid soveltuu myös päivittäiseen peruskäyttöön erinomaisesti. Oli kyseessä sitten ihan nettiselaaminen tai pikselintarkkojen kuvien käsittely, Raid suoriutui hommasta moitteetta. Vaikka ei pelaisi tietokoneella, on Raidista siltikin luontevaksi valinnaksi; ”ylimääräisistä” kylkinäppäimistä kun voi olla iloa useammankin sovelluksen kanssa.

Kuten näppäimistöissä, myös hiirien perusominaisuuksiin kuuluu tänä päivänä RGB-valaistus. Pulsefire Raidiin saa muutamia erilaisia väriliukuja hiiren kahteen valoon. Näky on ihan peruskiva, joskin varsinaista lisäarvokkuutta tuo se, etteivät valot vuoda liitoskohtien välistä halpojen hiirien tapaan.

HyperX Pulsefire Raid on pätevä ja kätevä peliväline. Miellyttävän tuntuisesta ja varmatoimisesta hiirestä on iloa useisiin peleihin yhdentoista muokattavan näppäimen ansiosta. Ja onhan tästä myös käyttäjäystävälliseksi työskentelypartneriksi. Raidista on moneen!

HyperX Pulsefire Raid maksaa noin 70 euroa.

Yhdistin pisteet, mutta kuviossa ei kyllä ollut mitään tolkkua.

Lisää luettavaa