Tunnelmavaloa hiiren ympärille – katsauksessa HyperX Fury Ultra -hiirimatto

Hyvä hiiri tarvitsee alleen hyvän maton. Onko HyperX Fury Ultra sellainen vai kompastuuko sen reunaan?

15.04.2021

HyperX Fury Ultra Gaming Mouse Pad on kovapintainen M-koon hiirimatto. Se on varustettu ympäröivällä RGB-valaistuksella ja maton yläosassa olevalla kahdeksan senttimetrin levyisellä RGB-valopalkilla. Lisäksi oikean alanurkan HyperX-logo on valaistu.

Kiinteällä 1,8-metrisellä USB-kaapelilla tietokoneeseen liitettävän hiirimaton valaisua säädetään Windows 10:n NGENUITY-ohjelmistolla. Valoalueita voi käsitellä vapaasti sekä värien että muutamien erilaisten efektien suhteen. Nopealla puurtamisella saa matosta persoonallisesti valaistun pöydänkomistuksen.

Paksuudeltaan viisimillisen maton ulkomitat ovat noin 36 cm x 30 cm. Aivan pikkupöydille tätä ei ole siis tarkoitettu. Mattoa ympäröivä valaistus hohkaa onnistuneen näköisesti pöydän pintaa vasten, eikä alanurkan HyperX-logokaan näytä hassummalta. Sen sijaan hiirtä kohden hehkuva valopalkki tuntuu hieman yliampuvalta ja sen kirkkauden halusi astetta himmeämmälle. Kyseisen palkin on ilmeisesti tarkoitus valaista itse mattoa ja hiirtä, mutta kirkkaana se pistää itse asiassa helposti silmään. Halutessaan sen saa softalla onneksi kokonaan pimeäksi, joten mahdollinen ongelma on kierrettävissä.

Fury Ultran mikrokuvioitu kova pinta on yleisesti ”tavallisiin” hiirimattoihin tottuneille erikoinen ensikokemus. Oma hiirikäteni taipuu pinnalle kuin pinnalle, mutta hc-pelaajien keskuudesta kuuluu säröääniä suuntaan jos toiseenkin. Itse suosin kovapintaisia mattoja äärimmäisen nopeatemposiin pelisessioihin ja silloin, kun hiiren herkkyys on yli 5 000 DPI:tä. Makuasioita toki. Mutta ainakin Fury Ultran päällä hiiri liikkuu kovemmilla DPI-arvoilla ihailtavan tasaisesti ja tarkasti. Kitkasta ei tarvitse olla huolissaan, vaikka hiiri hieman enemmän painaisikin. HyperX Pulsefire FPS Pro -pelihiiren partnerina Fury Ultra oli aikalailla paita ja peppu -tapaus. Molemmat tukivat toistensa asennetta siten, ettei se voi olla HyperX:ltä mikään vahinko.

Kuvioitu kumipohja pitää huolen ettei 580 gramman painoinen matto liikahtele pöydän pinnalla mihinkään. Matto on täysin liukumaton. Koska sen reunat eivät ole kohotettuja, ei hiiri töksähdä vaikka äärirajoille mentäisiinkin. Ainoastaan yläreunassa oleva valopalkki voi aiheuttaa säheltäessä kolareita. Silloin käsi on kuitenkin jo niin syvällä maton päällä, ettei tällainen tilanne tule mitenkään vahingossa eteen.

HyperX Fury Ultra Gaming Mouse Pad ei ole hiirimattojen saralla halvimmasta päästä, mutta se on todella hyvän tuntuinen ja tyylikäs kuin mikä. Mikäli halajaa pelipöydälleen lisävaloja, on tämä suorastaan erinomainen tärppi. Testipäivien saatossa tuli myös huomattua, että se on erittäin helppo pitää puhtaana. Peukku ylöspäin!

HyperX Fury Ultra Gaming Mouse Pad maksaa noin 55 €.

Tiltin toimitus ilahtui saadessaan NGENUITYLLÄ parempaa jälkeä aikaiseksi kuin Paintilla.

Lisää luettavaa