Matkustavan switchaajan paras kaveri – arvostelussa Fixture S1 Carrying Case

Reissaajat voivat keskittää ajatuksensa luultavasti päälle jääneeseen kahvinkeittimeen sekä mahdollisesti lukitsemattomaan kotioveen, sillä Switchin kohtaloa ei tarvitse enää pelätä.

27.07.2021

Nintendo Switch on lunastanut omassa peliharrastuksessani jämäkän paikan. Konsolilla on mukava pelata kotioloissa mitä omituisimmissa paikoissa, mutta erityisesti laite loistaa reissuun lähtiessä. Koska pelikokoelman säilyttäminen ehjänä on sydämen asia, on teosten kuskaaminen repun pohjalla tuntunut aina hitusen ikävältä. Onneksi vaivaan on nyt näppärä apu, kun Fixture Gaming toi markkinoille erityisen kantokotelon Nintendon vempaimelle.

Arvostelin talvipakkasilla värjötellessäni samaisen valmistajan Fixture S1 -lisälaitteen, joka mahdollistaa Pro Controller -ohjaimen käyttämisen mukavasti myös kotisohvalta poistuttaessa. Lisäpalikkaa koskevat ylisanat eivät ole kuukausien vierähtäessä vaihtuneet, sillä Switch on irronnut vempeleestä vain ani harvoin. Tuore Fixture S1 Carrying Case -kantolaukku osoittaa muidenkin olevan samaa mieltä.

Laukku näyttää ulkoisesti tukevalta, vaikka pintaa päällystävä kangasmainen suojus joustaakin jonkin verran. Tästä huolimatta laite saa ympärilleen tukevan suojan. Lisäksi kantokotelo on varsin pieni Switchin ja Fixture S1:n koot huomioiden. Tokihan paketti vaatii reppuun pakatessa oman soppensa, mutta ainakin omalla kohdallani vaadittu tila jäi jopa aiempaa pienemmäksi. Tosin suurin syy lienee aiemmin tapana ollut epäorganisoitu tyyli kätkeä laite pyyhe- ja vaatenippujen väliin turvaan. Enää ei tarvitse sotkea viikattuja vaatteita elektroniikan tähden.

Kotelo aukeaa ympärille sijoitetun neonvihreän vetoketjun avaamisella. Sisältä paljastuvat varsinaiset kätköt, jotka ovat tarkkaan mietittyjä. Ensinnäkin alapuoliskoon on vuorattu kovarakenteinen paikka Pro Controller -ohjaimelle. Mikä näppärintä, Fixture S1 -lisälaitetta ei tarvitse napata ohjaimesta erilleen, sillä se mahtuu sisäänpäin taitettuna sutjakasti mukaan. Sen sijaan Switchin näyttö on irrotettava. Onneksi ruudun saa kätkettyä toisella puolella olevaan vetoketjulliseen taskuun, jonne mahtuu myös pelikotelo niin halutessaan.

Ensifiiliksellä kyseenalaistin keskelle sijoitettua pelikasettien paikkaa, joka näyttää kangasmaiselta, joustavalta ja jopa lepsulta. Huoli osoittautui onneksi turhaksi. Pelit on helppo upottaa suojaan, mutta ne pysyvät tästä huolimatta tukevasti paikallaan. Mukana on paikat kymmenelle pelille. Nappasin nipullisen seikkailuja mukaan mökkireissulle, jonka aikana autossa sekä kannossa olleet kamat lentelivät sinne ja tänne. Pelit pysyivät jämäkästi paikallaan eikä minkäänlaisia ikäviä yllätyksiä tapahtunut edes tarkoituksella yrittäen.

Kesän testijakson perusteella kantolaukku on osunut maaliinsa. Pieniä hiomisen paikkoja kenties olisi, joista ainakin omaan silmään keskeisin on hivenen vastenmielinen neonvärinen värivivahde. Muutoin tyylikäs musta kotelo olisi ansainnut aavistuksen maltillisemman lisäsäväyksen, joka toisi myös laukun päällä olevaan valmistajan logoon lisää iskevyyttä. Lisäksi erillinen paikka latauspiuhalle olisi ollut mukava bonus. Tosin pieni piuha mahtuu toki näytön kanssa pikkutaskuun, mutta tällöin kotelot jäävätkin kotiin.

Fixture S1 Carrying Case -kantolaukku on laadukas lisä jokaiselle Switchin omistajalle, jolle konsolin Pro Controller -ohjain on mieleen. Paluuta vanhaan pyyhekikkailuun ja jatkuvaan pelkäämiseen ei voi testijakson jälkeen edes kuvitella. Laitteen saatavuus Suomessa on harmillisesti hitusen kiven alla. Jos kuitenkin tykkäät pelata matkalla, kannattaa Fixture S1 ja Fixture S1 Carrying Case laittaa samalla kertaa tilaukseen. Rahalle saa mainion vastineen.

Pleijereille tyypilliseen tapaan vetskari auki ja peli suojattuna.

Lisää luettavaa