Ilmoitus: Steam ja muut digitaaliset latauspalvelut

Pelien digitaalinen lataus on arkipäivää myös pelikonsoleilla, jossa joka valmistajalla on oma konsolikohtainen kauppapaikkansa. PC:llä digitaalinen latausalusta on luonnollisesti pelaajan itse valittavissa, joten Matchbankerin pelaajatiimi listasi suosikki pelilatauspalvelunsa tähän artikkeliin.

18.04.2018

[ILMOITUS] Steam on ollut pelilatauspalvelujen kuningas aina syntymästään lähtien. Palvelu alkoi pelikehittäjä Valven omana pelijakelupalveluna vuonna 2003 ja on siitä lähtien kasvanut markkinoiden ylivoimaiseksi hallitsijaksi. Ala on kuitenkin kasvanut räjähdysmäisesti noista päivistä. Nykyään lähes jokaisella suurella julkaisijalla on oma pelilautauspalvelunsa, joista hyviä tarjouksia voi löytää lähes jatkuvasti.

Matchbanker on lainanvertailupalvelu joka välittää Euroopassa tuhansia lainoja kuukausittain. Sivustomme auttaa myös henkilökohtaisen taloutesi hoidossa ja olemme laatineet tietoiskuja lainan hakemisesta luottotiedottomana tai jos olet kiinnostunut lainojen yhdistämisestä. Pelaaminen on myös lähellä sydäntämme ja siksipä asiantuntijamme vertailivat verkon pelilatauspalveluja, jotta myös sinä voit löytää parhaat pelitarjoukset ja säästää selvää rahaa.

Origin oli alunperin Electronic Artsin pelien asennus- ja käynnistysohjelma ja myös yksi Steamin varhaisista kilpailijoista. Palvelu on sittemmin laajentunut keskittymään EA:n laajaan pelivalikoimaan, mutta myös muut julkaisijat, kuten Square Enix ja Ubisoft, voivat listauttaa pelejään palvelussa. Monien käyttäjien mukaan latausajat ovat jopa hieman Steamia nopeampia ja asiakaspalvelu ongelmatilanteissa on huomattavasti parempaa.

GOG on monella tavoin Steamin vastakohta, sillä kaikki pelit ovat DRM (kopiosuojaus) -vapaita. Palvelu myös pyrkii pitämään hinnoittelun samana maailmanlaajuisesti ja saat monien pelien mukana lisäsisältöä, kuten soundtrackin. GOG profiloitui aiemmin vanhempien pelien myynnillä, mutta nykyään palvelussa on myös uusia huippupelejä, vanhojen klassikoiden rinnalla.

Humble Bundle tunnetaan uskomattoman edullisista indie-pelipaketeistaan, joista voit maksaa niin paljon kuin haluat. Käytännössä siis päätät, kuinka paljon maksat pelin kehittäjille ja kuinka paljon hyväntekeväisyyteen. Humble Bundlessa on siis uskomattoman hyviä indie-tarjouksia ja tarjolla on myös suurempien julkaisijoiden pelejä, huolimatta alustan vahvasta indie historiasta.

Itch.io on sekä vanhojen, että indie-pelien kirpputori, josta löydät melkein mitä tahansa, paitsi isojen studioiden julkaisuja. Itch.io:ssa voit myös maksaa kuinka paljon haluat, mutta pelin kehittäjä voi asettaa pelilleen vähimmäishinnan. Voit löytää täältä joitakin harvinaisuuksia, jotka eivät ole saatavilla missään muualla. Kuten GOG:ssa, myös itch.io pelit of DRM vapaita.

Microsoft Storessa on myös kasvava määrä pelejä, useammalta julkaisijalta. Palvelussa on paljon mobiililaitteista tuttuja ilmaispelejä, mutta myös Xbox Live sisältöä. Tulevaisuudessa lähes kaikkien Xbox onen pelien odotetaan tulevan saataville myös Windows 10:lle. Täysi integraatio Windows käyttöjärjestelmän kanssa tekee käytöstä erittäin vaivatonta.

Kilpailuttaminen siis kannattaa aina, ei vain pelien, mutta myös suurten investointien, kuten lainojen kanssa. Matchbanker vertailee puolestasi kymmeniä lainoja Suomessa ja etsii lainat, jotka sopivat parhaiten sinulle – täysin ilmaiseksi, totta kai!

Lisää luettavaa